10 korakov v tantrični seks za nepozaben užitek

27. marec 2019

10 korakov v tantrični seks za nepozaben užitek

27. marec 2019

Tantrični seks deluje po načelu krepitve seksualne energije, stimulacije in samonadzora, ta kombinacija pa omogoča maksimalno telesno in obenem duhovno izponitev ter neslutene užitke

Starodavno indijsko duhovno izročilo o seksu in duhovnem učenju skozi spolnost se imenuje tantra, način ljubljenja na vseh nivojih psihe in telesa pa tantrični seks. Erotika, seks in čustva so naravna sredstva za spajanje ter prepletanje moške in ženske energije v celoto, v Eno.

Tantra nas uči, da seks ni le način za doseganje fizičnega užitka in orgazma, ampak je veliko več: je znanost, duhovna pot, s pomočjo katere človek lahko pozitivno seksualno energijo kreativno preusmeri (kanalizira) še na druga področja svojega življenja.

Tantrični seks deluje po načelu krepitve seksualne energije, stimulacije in samonadzora, ta kombinacija pa omogoča maksimalno telesno in obenem duhovno izponitev ter neslutene užitke. Tu je 10 preprostih korakov za tiste, ki bi radi preizkusili tantrični seks.

1. Pripravite prostor za ljubljenje

Obkrožite se z udobnimi blazinami in mehko posteljnino, prižgite svečke brez vonja. Pripravite si tudi svežo vodo, saj tantrični seks traja bistveno dlje, kot običajno noter in ven ‘dol dajanje’.

2. Pripravite sebe

Telesno, psihično in čustveno. Za začetek se okopajte v dišeči kopeli, lahko se tudi skupaj. K seksu pristopite odprtega srca in uma, brez zadržkov in sramu, z radovednostjo in razigrano.

3. Osvobodite se napetosti

Sedita drug proti drugemu in naredita raztezne vaje za sproščanje, še preden se začneta združevati.

4. Zavzemita pozo

Yab Yum je tradicionalen tantričen položaj pri seksu, je zelo intimen in daje občutek izjemne bližine. Moški sedi prekrižanih nog, ženska sede v njegovo naročje in ga objame s svojimi nogami.

5. Ves čas se glejta v oči

Takšna bližina in intimnost neprekinjenega zrenja v oči drugega vam bo na začetku sprožila nelagodje, a vztrajajte. Začutili boste povsem novo dimenzijo bližine osebi, s katero delita spolnost.

6. Uskladite dihanje s partnerjem

Upočasnita dihanje in prisluhnita dihu drugega ter sinhronizirajta dihanje. Roko položite na njegova/njena prsa, da slišite bitje srca.

7. Povežita se z besedami

Izrecita si, kako se počutita sedaj. Delita svoje misli in občutke, povejta, kaj vam je najbolj všeč na njej/njem. Bodite iskreni.

8. Vključite dotike

Počasi in lahkotno se s sprsti sprehodite po partnerjevem telesu, da prebudite vsa njegova čutila. On naj stori isto, poleg tega se globoko poljubljajta.

9. Vključite masažo

Eden od vaju naj začne, drugi naj kasneje vrne uslugo. Najprej zmasirajte hrbet, roke in noge. Šele potem preidite na masažo intimnejših delov, zadnjice, notranjosti beder in spolovil.

10. Nič ne delajte na silo

Sama penetracija ni bistvo tantričnega seksa, kakor tudi orgazem ne. Pomembno je le, da ste ves čas zavestno prisotni ter začutite povezanost s partnerjem in pustite, da se energija med vama pretaka.

D. S.

Foto: Shutterstock, Tantra, Mystical Sex, Eligible magazine

Style. Več novic

New Report

Close