10 mest, ki jih morate obiskati s partnerjem!

Potovanje je ena izmed najlepših izkušenj, ki si jo lahko privoščimo. Tako kot solo potovanja, pa imajo tudi potovanja v dvoje svoj čar.

Predstavljamo vam 10 mest, ki vas ne bodo razočarala, če potujete s svojo boljšo polovico.

M. V. / 28. avgust 2022
10. KJOTO, Japonska Foto: Unsplash

Če želite kar najbolje izkoristiti ljubezenski ambient Kjota, ga boste morali obiskati spomladi. Najboljši čas za obisk Japonske zaradi cvetenja češenj je med 15. marcem in 15. aprilom, pri čemer se polno cvetenje običajno prične v začetku aprila.

 

Nič bolj romantičnega kot vožnja ali sprehod po Filozofovi poti, pri čemer se izogibate vejam, povešenim pod težo svojih veličastnih rožnatih cvetov. Grad Nijo, ki je na Unescovem seznamu svetovne dediščine, je prav tako okrepljen s cvetjem.

 

Arashiyama Bamboo Grove je nemogoče spregledati, še posebej, če ste nameravali narediti romantične fotografije na počitnicah. Ne glede na to, ali želite posneti zaročne fotografije v nepozabnem okolju ali selfije, ob katerih se bodo prijateljem doma pocedile sline od zavisti, je to eden najlepših krajev za fotografiranje na Japonskem.

 

Ne zamudite izleta v Kinkaku-ji, imenovan tudi Zlati paviljon. Vila iz 14. stoletja, spremenjena v zen budistični tempelj, z zlatimi lističi polna mojstrovina stoji nad ribnikom in je tako umirjena, da si ne morete poagati, da ne bi občutili ljubezni.

9. AMALFI, Italija Foto:. Unsplash

Zamislite si: čofotanje s svojo boljšo polovico in snemanje selfija ob sončnem zahodu, medtem ko gledate Tirensko morje iz svoje vile na pečini v Italiji. Če se to sliši skoraj popolno, je Amalfijska obala idealno mesto za vaše naslednje počitnice v dvoje. Medtem ko je to območje regije Campania dolgo le 50 kilometrov, privablja številne turiste zaradi svoje očarljive lepote, sveže morske hrane in panoramskih razgledov, vrednih fotografije.

 

Vi in vaš partner lahko krmarite po ozkih cestah in uličicah; postanete v ribiških vasicah; si ogledate vile na vrhu pečine; ali preživite dan na čudoviti plaži ter vpijate vitamin D in toplino Italijanov.

 

Številne osupljive vasi ali “biseri Amalfija”, kot jih včasih imenujejo, so raztresene vzdolž razgibane obale Amalfija. Positano je nedvomno najlepši, Amalfi pa velja za glavno srce te dih jemajoče regije. Od tu se še usedite na trajekt za Capri, da še povečate svoj romantični faktor.

8. MAUI, Havaji Foto: Pexels

Medtem ko je na voljo na desetine otokov za navigacijo – od Oahuja do Kauaija –, če želite nositi rožnata očala, usmerite pogled na Maui. Poleg nekaterih sanjskih luksuznih letovišč se ta havajski otok od sosedov loči tudi po raznoliki pokrajini. Plaže so tako veličastne, da ne boste želeli oditi.

 

Pari se lahko zapeljejo po slikoviti avtocesti Hana in raziskujejo narodni park Haleakala, vključno z vulkanom, po katerem je dobil ime. In ker večina ljubezenskih počitnic zahteva dan na plaži, je na voljo 30 milj peska, na katerih lahko poležavate cel dan.

 

Poskrbite tudi, da si boste vzeli čas in zaspali pod bleščečimi zvezdami in ozvezdji, ki prinašajo svetlobo na polnočno nebo.

7. SEJŠELI, Afrika Foto: Unsplash

Nemogoče se je odljubiti med počitnicami na Sejšelih. Ta arhipelag s 115 otoki, je ena najbolj romantičnih destinacij na planetu, mirno leži v Indijskem oceanu, približno 1800 kilometrov od vzhodne obale Afrike.

 

Čudovita pokrajina regije poboža svoje obiskovalce in jih navduši za potapljanje v kristalno čisti vodi, pohodništvo skozi džunglo in plezanje čez dramatične vulkanske skale.

 

Mahé je največji sejšelski otok, ki ponuja številne hotele, restavracije in nakupovalne možnosti po vseh cenovnih razredih, vendar so majhni zasebni otoki tisti, ki resnično prinesejo romantiko. Poleg neokrnjenih plaž in vode, ki je tako topla in čista, da bi lahko ves dan plavali in potapljali z dihalko, so številni od teh razkošnih otokov dom svojih prestižnih letovišč.

 

Hilton Seychelles Labriz Resort & Spa, na primer, zavzema velik kos mirnega otoka Silhouette, kar pomeni, da imajo gostje zasebni dostop do vsega, od vulkanskih plaž do poti v deževnem gozdu in pohodov po džungli. Edini drugi prebivalci na tem otoku živijo v majhni, zgodovinski ribiški vasici, ki se nahaja blizu glavnega doka.

6. MALDIVI, Republika Maldivi Foto: Unsplash

Medtem ko podobe tega edinstvenega tropskega naroda morda ne bodo prikazane, če v Google vnesete besedo “romantika”, je to zagotovo tisto, kar vam pride na misel, ko sanjate o medenih tednih. Ta razkošna destinacija v Indijskem oceanu ima edinstveno pokrajino s 26 okroglimi mikro otoki, prepletenimi skupaj. Ni čudno, da je bil ocenjen kot eden najlepših otokov na svetu.

 

Večina parov si bo privoščila razvpite bungalove nad vodo z velikim balkonom in prozornimi tlemi, ki omogočajo, da morje osvetli vašo sobo. Poleg nekaterih najbolj impresivnih — in najlepših — plaž na svetu bodo potapljaški dvojci uživali v raziskovanju grebenov in morskega življenja vseh oblik in velikosti.

 

Za pare, ki uživajo v doživljanju lokalne kulture kot del svoje pustolovščine, razmislite o preživljanju dneva v glavnem mestu Male, kjer lahko opazujete lokalno ribjo tržnico na delu in nakupujete obrtne izdelke na glavni ulici Majeedhee Magu.

5. KRABI, Tajska Foto: Unsplash

Zahvaljujoč neverjetnemu odtenku modre vode, nizki ceni aromatične in okusne hrane ter sanjskim plažam si mnogi popotniki želijo obiskati romantična obalna letovišča na Tajskem. V provinci Krabi je na voljo na desetine čudovitih krajev. Odpravite se na najboljše otoke v Krabiju in se odklopite na mirnem izletu ali obiščite živahne ulice in plaže Phuketa.

 

Nahaja se na južnem območju zahodne obale države, kjer boste našli mangrove, apnenčaste formacije, balvane in mnoga druga čudežna dela matere narave same.

 

Rezervirate lahko čoln z dolgim repom, ki vas popelje do plaže Railay, ali pa se odpravite na potapljanje z masko in opazujete pisana morska bitja. Z nekaj dodatnega zapravljanja pa lahko ostanete v letoviščih s petimi zvezdicami, ki imajo večinoma dostop do plaže in zasebni bazen za poležavanje.

4. SANTORINI, Grčija Foto: Unsplash

Kot ena izmed najbolj priljubljenih destinacij za medene tedne na planetu in eden najlepših grških otokov, je Santorini vreden vsakega centa. Hiše z modrimi kupolami, tako bele, da se lesketajo, so prava poslastica, medtem ko utripajoče azurno Egejsko morje vabi popotnike v daljavi.

 

To slikovito morje je glavni razlog, da se številni mladoporočenci odločijo za Santorini. Poleg svoje sposobnosti, da ohladi tudi najbolj pregrete popotnike, to vodno zatočišče ponuja očarljivo rožnate, oranžne in zlate sončne zahode, ki jih je najbolje videti iz mesta Oia. Še vedno je popolnoma romantično, vendar ne boste edini, ki boste uživali v fantastični nočni predstavi matere narave – Oia se napolni ob sončnem zahodu, ne glede na letni čas.

 

Številni butiki, restavracije in letovišča na Santoriniju so vgrajeni v nazobčane pobočja pečine, kar parom omogoča, da rezervirajo edinstven zasebni pobeg za svoje potovanje. Med sprehodom po mestu naj vas ne preseneti, če se znajdete na nečiji strehi.

 

Poleg sprehoda po ozkih — in pogosto strmih — ulicah, da ujamete bežen pogled na ikonično belo obzorje, priporočamo tudi najem avtomobila za vaše potovanje. Čeprav lahko najamete taksi službo, ima veliko dvojic raje neodvisnost, da se sami povzpnejo po otoku, kar jim daje možnost, da se ustavijo za fotografiranje – ali zabavo -, ko so razpoloženi.

3. BENETKE, Italija Foto: Unsplash

To očarljivo mesto v Italiji slovi kot eno izmed najljubših krajev za potovanja v dvoje na svetu. Pravzaprav ni presenetljivo, saj je mesto prekrito z romantičnim vzdušjem.

 

Ob obisku Benetk se bosta počutila kot zaljubljenca v filmu ali knjigi. Lahko se zapeljete z gondolo in med počasnim potovanjem uživate v očarljivih baročnih in renesančnih zgradbah. Če želite videti več, se lahko odpravite na izlet z ladjo.

 

Obstaja več otokov, ki jih lahko obiščete. Ko odkrijete te neskončne mestne vode, lahko začnete raziskovati še mesto. Tudi tukaj bodo pari našli veliko aktivnosti. Lahko si privoščite kosilo na Torcellu, si ogledate predstave v gledališču La Fenice, obiščete mojstrovino cerkev Frari, se odpravite na Markov trg in še in še. Ko boste obiskali Benetke, vam bo hitro jasno zakaj so med najbolj priljubljenimi.

2. PARIZ, Francija Foto: Unsplash

Seveda, tudi najbolj romantično mesto Pariz, mora biti na seznamu. Ljudje Pariza ne imenujejo zastonj mesto zaljubljenih, saj imajo muzej, ki se imenuje Muzej romantičnega življenja. Muzej romantičnega življenja je odprt za goste že od sredine 19. stoletja. Gostje bodo našli veliko del, umetniških predmetov, informacij o slavnih umetnikih ipd. Po odkrivanju muzeja se lahko odpravite na vrt in si ogledate očarljive cvetlice. Druga stvar, ki jo morajo pari storiti v Parizu, pa je poljubljanje pred Eifflovim stolpom, brez tega v Parizu ne gre.

 

Poleg tega je na voljo veliko luksuznih restavracij in kavarn za romantično večerjo. Svetujemo vam, da greste najprej na hrib Montmartre opazovat sončni zahod. Je ena od ikoničnih lokacij Pariza in ima čudovito lego za opazovanje sončnega zahoda. Veliko domačinov in turistov si pride ogledat sončni zahod, zato pridite malce prej, da si zagotovite mesto.

 

Nato pa si privoščite tradicionalno francosko večerjo. Nekatere izmed najboljših restavracij v Parizu za romantične večerje so L’Orangerie, La Table de Colette, Restaurant Pantagruel, La Reserve Du Terroir, Pur’ – Jean-François Rouquette, Restaurant Bus Toque Paris, Le Cabanon de la Butte, itd.

1. BALI, Indonezija Foto: Unsplash

Ker je Bali v Indijskem oceanu, je zagotovo eno izmed nebes na Zemlji. Celoletno prijetno podnebje, čista voda, očarljiva narava in še več uvrščajo to destinacijo med sanjska mesta na svetu za potovanja v dvoje.

 

Kaj početi na Baliju? Bali je bogat z razburljivimi aktivnostmi, kot so surfanje, potapljanje, pohodništvo, skoki s padalom ipd. Zaradi teh dejavnosti je Bali primer najboljših krajev za potovanje kot mlad par.

 

Pari, ki radi surfajo, morajo obiskati Uluwatu, ki slovi kot surferski raj. Tukaj vas čaka čudovita plaža in kljubovalni valovi. Po uživanju v vodi pa se lahko odpravite še na pohod. Ne pozabite obiskati starodavnega templja Uluwatu, vendar bodite previdni, tam okoli je veliko opic.

Zbirajte trenutke, ne stvari ...

Nič ni lepšega od izkušenj in potovanja v dvoje, zato hitro pokličite ljubega in rezervirajte karte!

Avtor
Piše

M. V.

New Report

Close