10 najboljših mest, če potujete sami

Počitnice ali prazniki so lahko težavni, če ste samski. Eden izmed najboljših načinov, da se zamotite, pa so potovanja. Solo potovanja vam bodo prinesla mnoge izkušnje, ki vam jih nihče drug ne more.

M. V. / 20. avgust 2022
1. TORONTO, Kanada

Mesto Toronto se nahaja v južnem Ontariu na severozahodni obali jezera Ontario v Kanadi. To je mesto, ki se nikoli ne ustavi in ima tudi ogromno prijaznih domačinov.

 

Prijavite se na ogled Toronto Greeterja in sklepajte nova prijateljstva! Ta izjemen program vas povezuje z lokalnim vodnikom iz območja, ki ga obiskujete, ki vam bo pokazal najboljše dele svoje soseske.

 

Toronto je odlično mesto za samostojne popotnike, njihov odličen, cenovno ugoden javni prevoz pa pri tem pomaga. Za samostojna potovanja po mestu morate nujno tudi raziskati 15 Torontskih otokov. Skočite na lokalni trajekt in pripravljeni ste na pot. Prav tako je treba omeniti, da je Toronto ena najboljših destinacij v Severni Ameriki za solo popotnice.

2. TAJPEJ, Tajvan Foto: Pexels

Tajpej se nahaja na severnem koncu Tajvana ob reki Tamsui. Je glavno mesto države in sprejema samostojne popotnike, ki želijo uživati ​​v tajvanski kuhinji. Če ste gurman, morate nujni poskusiti njihovo ulično hrano po izjemno ugodnih cenah. Če pa imate raje nakupe, je Tajpej odličen za oboževalce nakita in modnih dodatkov.

 

Najboljše blagovne znamke lahko najdete v vseh najboljših mestnih maloprodajnih četrtih, ne da bi morali plačati cene, kot bi jih plačali v Londonu, Parizu, Milanu, New Yorku ali Tokiu.

 

Poleg slastne hrane in odličnih ponudb je Tajpej tudi dom neverjetnih naravnih in kulturnih užitkov. Oglejte si čudovit slap Shifen v okrožju Pingxi. Priporočamo tudi barvit muzej Narodne palače v Tajpeju, kjer imajo 700.000 kosov kitajske umetnine in zgodovine.

 

Javni prevoz v Tajpeju je zelo poceni, vendar je znano, da žeparji ciljajo na turiste.  Če nosite torbo, si zagotovite diskretno torbo, varno proti kraji, in ko ste zunaj, pazite na svoje stvari. Pomembno je, da ne izgledate kot turist!

3. DUBLIN, Irska Foto: Unsplash

Dublin je ena najboljših destinacij v Evropi, če potujete sami. Irska prestolnica se nahaja blizu vzhodne obale Irske, ob izlivu reke Liffey. Nekoč so ga naselili Vikingi, slovi pa po svojih čudovitih muzejih in (dobesedno) starodavnih pubih s tradicionalno živo glasbo.

 

Mesto ima bogato dediščino in očarljivo zgodovino, ki ju je vredno raziskati – in vse je najbolje raziskati na samostojnem potovanju.

 

Obiščete lahko tudi Guinnessovo skladišče, ki je kot  Disneyland za ljubitelje piva in bo (pijanega) otroka v vas pripeljal na dan. Kilmainham Gaol, lepo ohranjen stari zapor, je prav tako čudovita ideja za izlet. Ko se enkrat navadiš na ozke, zavite, tlakovane ulice, je Dublin neverjetno dostopno mesto. Javni prevoz je cenovno ugoden in uspešen, Dublin pa je tudi kolesarjem prijazno mesto, po katerem se lahko sprehajate.

4. BANGKOK, Tajska Foto: Pexels

Bangkok je priljubljeno mesto za vsakega popotnika, vendar je še posebej idealna destinacija za samostojne popotnike. Energija in duh mesta, ki je dom naravnih lepot, kulturnih čudes in sodobne metropole, sta tako živahna, da se vam bo tukaj morda zmešalo – še dobro, da ste se odločili potovati sami!

 

Mesto je znano kot Benetke Vzhoda, mestne vodne poti in zgodovinske znamenitosti pa so mu pomagale zaslužiti ta vzdevek. Budistične templje morate nujno obiskati – ganljivo lepi so.

 

Poleg tega mesto ponuja veliko raznolike hrane, ki jo je mogoče raziskati po vodnih poteh s čolnom. Če ste samski potem je to mesto za vas, da raziščete vse, kar še niste raziskali, še posebej zdravilišča in (hm) masaže!

 

Znano je, da sta nastanitev in hrana v Bangkoku precej poceni, javni prevoz in taksiji pa le drobiž.

5. KUALA LUMPUR, Malezija Foto: Unsplash

Kuala Lumpur je mesto, ki ga morate obiskati na svojem naslednjem samostojnem potovanju. Je mesto kulture, ki ima fantastične umetnosti in tradicionalne lokalne obrti.

 

Mesto je eno najboljših krajev za potovanje za samostojne nakupovalne avanture, zlasti v okrožju Bukit Bintang. V okrožju je več nakupovalnih centrov in vrhunskih trgovcev na drobno. Kuala Lumpur je znan po svojih opicah, ki jih boste zagotovo našli veliko.

 

Tukaj preprosto morate poskusiti ulično hrano; je tako poceni, da vam ne bo treba paziti, koliko zapravljate – le pazite se opic! Tudi stroški nastanitve so fantastično nizki in na izbiro je dobesedno na tisoče hotelov. Sobo v čistih, sodobnih Summer Suites Residences lahko dobite za manj kot 20 evrov na noč.

6. AMSTERDAM, Nizozemska Foto: Pexels

Amsterdam je prijazno zgodovinsko mesto, polno barv, in je ena izmed sanjskih destinacij vsakega samostojnega popotnika.

 

To mesto je za vsakogar, s kulturnimi in zgodovinskimi znamenitostmi, kot sta Rijksmuseum in hiša Anne Frank. Potem je tu še več zanimivosti za odrasle, kot sta Heineken Experience in Sexmuseum Amsterdam. In, da ne omenjamo urejenih četrti rdečih luči in kavarn!

 

Amsterdam gosti osupljivo paleto nastanitev za vse proračune in okuse; super za poceni prenočišče ali kaj posebnega. Povprečna cena 1-posteljne sobe z veliko zakonsko posteljo je okoli 150–200 evrov na noč, običajno vključuje brezplačen kontinentalni zajtrk.

Druga možnost je, da poceni prenočite v enem od vseprisotnih mestnih hostlov, spoznate druge samostojne popotnike in uživate v vedno sproščenem vzdušju.

7. SAN JOSE, Kostarika Foto: Pexels

San Jose se nahaja v osrednji dolini Kostarike – ena naših najljubših destinacij iz neštetih razlogov.

 

Vremenske razmere v mestu so vedno prijetne skozi vse leto. Samostojno potovanje po tem živahnem mestu je odlično, saj vam bo vzelo veliko časa, da si ogledate vse impresivne mestne muzeje. Prav tako si lahko vzamete čas za sprehod po ulicah San Joseja in občudovanje znamenite ulične umetnosti.

 

Še ena stvar, ki je ne smete zamuditi, če ste na enodnevnem izletu San Joseja, je nacionalni park vulkana Poás.

 

V San Joseju lahko izbirate med številnimi hoteli in najemi po najrazličnejših cenah. Povprečna cena za odličen hotel je približno 80 evrov na noč, npr. Hotel in Casino Taormina San Jose. Hrana je tam odlična. Pravzaprav je hrana v San Joseju na splošno vrhunska. Odpravite se in okusite to mesto!

8. BRUSELJ, Belgija Foto: Pexels

Bruselj je glavno mesto Belgije in središče svetovne ter evropske vlade, kar pomeni, da je to starodavno mesto kulturni talilni lonec vseh popotnikov! Je tudi ena izmed najboljših potovalnih destinacij v Evropi za samske ženske.

 

Bruselj je znan po starodavnih stavbah, edinstvenih spomenikih in seveda po cvetlični preprogi. Prav tako pa boste v domu slastne belgijske čokolade in vseh vrst slastnih napolitank in vafljev. Potem je tu čudovita stavba v slogu Art Nouveau, kjer lahko brez motenj raziskujete umetnost in obrt mesta!

 

Bruselj je malce dražje mesto za obisk, a splača se vam obiskati tudi eno katero izmed znanih bruseljskih restavracij. V Bruslju je kar 25 restavracij z Michelinovimi zvezdicami.

9. STOCKHOLM, Švedska Foto: Unsplash

Švedsko glavno mesto Stockholm je zgrajeno okoli 14-ih otokov in je idealno zatočišče za intelektualne solo popotnike.

 

Mesto je lepo kot pokrajina in ima bogato zgodovino. To mesto slovi po okusnih ribah, pekovskih izdelkih, kavi in konceptu Fika – vsakodnevni ritual, kjer si človek vzame odmor od vsega, da si privošči prigrizek, toplo pijačo in se poveže z ljudmi.

 

Prijavite se na izkušnjo Fika in spoznajte prijazne domačine in druge samostojne popotnike. Mesto pa je znano tudi po nočnih klubih in barih.

 

Čeprav je tukaj vse precej drago, so čudoviti razgledi na mesto, odlična hrana in edinstvene turistične znamenitosti na koncu vredni višjega proračuna.

10. MELBOURNE, Avstralija Foto: Unsplash

Melbourne je idealen kraj za samostojno potovanje in spoznavanje novih obrazov. Melbourne, sanjska destinacija za mnoge, leži ob velikem zalivu in je eno najboljših obalnih mest za samostojne počitnice.

 

Nujno morate obiskati plaže v Melbournu, da se naužijete žarkov, deskate ali plavate ali pa kar ulovite ribe za žar ob plaži.

 

Ko smo že pri hrani, je ena najbolj unikatnih restavracij v mestu, neprofitna veriga veganskih restavracij Lentil As Anything, kjer obiskovalci plačajo po svojih finančnih zmožnostih, kar je precej zanimivo doživetje.

 

Melbourne pa je tudi med varnejšimi mesti za samsko potovanje.

Ne bojte se potovanja in izkušenj, samo zato ker ste samski. Užijte svet samostojno!

Avtor
Piše

M. V.

New Report

Close