10 najdražjih ločitev v zgodovini slavnih parov!

20. maj 2019

10 najdražjih ločitev v zgodovini slavnih parov!

20. maj 2019

Zaradi ločitve so nekateri od bivših plačali tudi visoko ceno, ne le točili solza! Oglejmo si najbolj razvpite ter najdražje ločitve. Najbolj je nastradal Jeff Bezos, ustanovitelj podjetja Amazon.

Drži, tudi bogati jočejo, ob tem pa pri razhodu plačajo še neverjetne vsote za nekdanjo propadlo ljubezen. To dokazujejo slavni pari, ki so se ločili. Najpogostejši razlog je bila prevara ali pa so nastopile druge ‘nepremostljive razlike’.

Nekateri pari so bili dolgo skupaj in smo jih oboževali ter verjeli, da bo njihovo razmerje trajalo, žal pa se to ni zgodilo. Zaradi ločitve so nekateri od bivših celo plačali visoko ceno! Oglejmo si najbolj razvpite ter najdražje ločitve.

# Steven Spielberg in Amy Irving

Igralka Amy Irving je srečala Stevena Spielberga na setu filma leta 1977. Dolgo sta živela skupaj, se poročila leta 1985 in štiri leta kasneje ločila. Spielberga je prevara z igralko Kate Capshaw stala 100 milijonov dolarjev!

# Silvio Berlusconi in Veronica Lario

Slavni par se je ločil leta 2014 po 20 letih zakona in 30 letih skupnega življenja. Nekdanji italijanski premier in medijski mogotec mora bivši ženi, materi njunih treh otrok, do konca življenja plačevati vsak mesec 1,4 milijona evrov preživnine.

# Roman in Irina Abramovič

Ločila sta se 2007. po 16 letih zakona. Ločitveni sporazum sta sklenila v Moskvi v tajnosti. Vseeno je v javnost pricurljala informacija, da je poslovnež Irini ob razhodu plačal več kot 323 milijonov evrov, zraven je v last prejela še več nepremičnin ter dragih avtomobilov.

# Paul McCartney in Heather Mills

Paul in Heather sta se zaročila leta 2001 po dveh letih zveze. “Dobro ga je pomolzla!” so se glasili komentarji leta 2006, ko sta se ločila. Nekdanji Beatle je bivši ženi plačal 31,6 milijona funtov, desetkrat več, kot je bil pripravljen ponuditi njenim odvetnikom in 70 odstotkov manj, kot je zahtevala preračunljiva Heather. 

# Mick Jagger in Jerry Hall

Ločitev je stekla leta 1992, ker naj bi Mick manekenko Jerry varal s Carlo Bruni, pri tem se je celo skliceval, da njegov zakon z Jerry Hall, s katero se je poročil dve leti prej, sploh ni bil pravno veljaven. Toda par je skupaj živel 22 let in ima dva otroka. Dovolj, da je Jerry dobila ob razhodu 40 milijonov GBP.

# Antonio Banderas in Melanie Griffith

Po 18 letih zakona sta se igralca Melanie in Antonio ločila leta 2014. Igralka od nekdanjega moža prejema 60.000 evrov preživnine mesečno, zraven ji je za popotnico dal še Picassovo sliko in počitniško hišo v Koloradu.

# Arnold Schwarzenegger in Maria Shriver

Igralec in kasneje guverner Arnold in Maria, novinarka ter članica Kennedyjevega klana, sta se ločila po 25 letih zakona. Ločitev je zahtevala Maria, ko je izvedela, da ima Arnold nezakonskega otroka z njuno hišno pomočnico. To je slavnega mišičnjaka stalo 350 milijonov USD.

# Johnny Depp in Amber Heard

Ločila sta se 2016. po le 15 mesecih zakona. Amber je 7 milijonov USD, ki jih je dobila od Deppa, podarila v dobrodelne namene. Par ni imel predporočne pogodbe, sicer bi Amber prejela polovico igralčevega bogastva, ki se ocenjuje na 400 milijonov USD.

# James Cameron in Linda Hamilton 

Za znanim režiserjem in producentom je pet zakonov in štiri ločitve. Še vedno vztraja v zakonu z igralko Suzy Amis. Bivša žena Linda Hamilton, najbolj znana po vlogi v Terminatorju, ga je najdražje stala. Romanco s Suzy Amis je Cameron začel leta 1997, ko je bil še poročen s Hamiltonovo. Ko je izvedela za afero, je zahtevala ločitev, ta je režiserja stala 50 milijonov USD.

# Jeff in MacKenzie Bezos

Ustanovitelj Amazona Jeff Bezos je najdražje plačal ločitev od zdaj že bivše žene MacKenzie. Jeff je obdržal 75 odstotkov delnic v družbi, MacKenzie jih je dobila 25. To pa po Forbesovi oceni trenutne vrednosti podjetja pomeni več kot 35 milijard ameriških dolarjev!

D. S.

Foto: People, Radar Online, Medium, Confoundly, Town & Country Magazine, CBS News, Hollywood Reporter

Style. Več novic

New Report

Close