Kaja Flisar / 16. december 2022

10 najlepših božičnih puloverjev za moške in ženske

Bleščeče okrašene jelke in girlande, lučke na drevesih in kičasti palčki, ki čuvajo naše domove – to so le nekateri detajli, brez katerih si težko predstavljamo božične praznike, v zadnjem desetletju pa je tako tudi z “grdimi” božičnimi puloverji. Le da so ti sčasoma postali prav lepi.

Če slučajno kdo še ne pozna tega pojma – to so volneni puloverji, običajno v različnih odtenkih rdeče, bele in zelene, z vsaj enim božičnim motivom na sebi – snežakom, severnimi jeleni, lučkami ali sladkornimi palčkami, še večji plus pa je, če s pompomi, lučkami ali zvončki ustvarjajo 3D efekt.

Prvi božični puloverji že v 50. letih

Prvi puloverji z božičnimi motivi so se začeli pojavljati že v 50. letih, ko so se imenovali “Jingle Bell Sweaters” in seveda niso bili niti pol tako priljubljeni kot njihove sedanje različice. Večjo popularnost so začeli dobivati v 80. letih, predvsem po zaslugi pop kulture in komedij ter likov, kot je Clark Griswold iz ‘The Wildest Christmas’.

Instagram @chiaraferragni

Za vse je kriv Dnevnik Bridget Jones

V 90. letih prejšnjega stoletja so božični puloverji spet izgubili svojo priljubljenost in veljali za nekaj, kar bi si omislili le starejši družinski člani.

Nato pa se je leta 2001 zgodil “Dnevnik Bridget Jones”, v katerem se Mark Darcy na družinski zabavi pojavi oblečen v puloverju z jelenčkom Rudolfom in ni minilo dolgo, ko so ljudje po navdihu tega filma začeli organizirati tematske zabave z grdimi božičnimi puloverji kot obveznim kodeksom oblačenja.

Instagram @sincerelyjules

Po tem je priljubljenost grdega božičnega puloverja iz leta v leto rasla, in danes je skoraj nemogoče najti trgovino z oblačili, ki ne bi vsako sezono ponudila vsaj nekaj takšnih modelov.

Stella McCartney, Givenchy in Dolce & Gabbana so le nekatera imena, ki so v preteklih letih predstavila svoje različice najbolj priljubljenega božičnega oblačila, priljubljenost družbenih omrežij pa je to obsedenost le še podžgala.

Instagram @chiaraferragni

Ogledali smo si izložbe in preverili, kakšna je letošnja ponudba. Izbrali smo pet najlepših božičnih puloverjev za ženske …

… in pet za moške. Zakaj ne bi z njim letos za božič presenetile svojega dragega?

Avtor
Piše

Kaja Flisar

New Report

Close