10 najslabših beauty nasvetov vseh časov!

28. februar 2020

10 najslabših beauty nasvetov vseh časov!

28. februar 2020

Teh nikakor ne smete poslušati!

Kako bi, v poplavi lepotnih nasvetov, s katerimi nas bombardirajo vsak dan, lahko vedeli, katere moramo poslušati in ob katerih lahko samo zamahnemo z roko. Ste kdaj prebrali, da je priporočljivo v lase vtirati surovo jajce in nato dobili katastrofalne rezultate?

Od bežne znanke ste slišali, da uničene konice las lahko »popravite« z dragimi olji, v resnici pa deluje le to, da jih postrižete. Mi smo, prav tako kot vi, popolnoma zmedeni, kaj je škodljivo in kaj koristno za nego las in kože, zato smo se odločili, da povzamemo največje lepotne mite in razložimo, zakaj ne delujejo.

MIT: Piling je treba izvajati vsak dan

ZAKAJ NE: V boju proti odmrlim kožnim celicam, je piling resnično močno orožje, vendar ne, če se ga uporablja vsak dan, saj lahko povzroča draženje kože še preden se zgornja plast obnovi in prepreči izločanje naravnih maščob. Piling je treba izvajati redno, 2-3 krat na teden, odvisno od občutljivosti kože.

MIT: Vsakodnevno ličenje je zelo škodljivo

ZAKAJ NE: Če na pravilen način skrbimo za svojo kožo, brez preskakovanja korakov v načrtovali lepotni rutini in da VEDNO pred spanjem odstranimo ličila ter redno čistimo čopiče, potem vsakodnevno ličenje ni škodljivo.

MIT: Lak za lase lahko uporabimo za učvrstitev ličil

ZAKAJ NE: Lak za lase se z razlogom imenuje lak za lase, in čeprav je na laseh zelo učinkovit, ga nikakor ne poškropimo po koži, saj vsebuje veliko škodljivih sestavin, ki kožo izsušijo in postarajo, prav tako pa puščajo lepljiv občutek.

MIT: Večji kot je faktor proti škodljivim sončnim žarkom, boljša je zaščita

ZAKAJ NE: Zaščitni faktor se nanaša na zaščito pred UV sevanjem, ki je glavni razlog kožnih bolezni in opeklin, vendar je treba upoštevati tudi zaščito pred UVA sevanjem, ki povzroča pospešeno staranje kože. Ko kupujemo kreme za zaščito pred soncem, se prepričamo, da nas varujejo pred obema vrstama sevanja. Z uporabo visokega faktorja se ljudje pogosto sprostijo in preživijo več časa na neposredni sončni svetlobi in preskočijo ponovno nanašanje kreme.

MIT: osnovna porjavelost bo preprečila opekline

ZAKAJ NE: Dermatologi ne uspejo razložiti, od kje izvira ta ideja, vendar si zapomnite, da je edina stvar, ki preprečuje opekline, da na kožo večkrat na dan nanesemo kakovostne kreme večkrat na dan.

MIT: Redno striženje bo spodbudilo hitrejšo rast

ZAKAJ NE: redno striženje konic bo brez dvoma izboljšalo zdravje naših las, vendar na njihovo rast nima nobenega vpliva, saj to uravnavajo lasni mešički.

MIT: Zobna pasta je takojšnje zdravilo za mozolje

ZAKAJ NE: čeprav bo zobna pasta uspešno izsušila mozolje, obstajajo številne škodljive sestavine, ki sicer delujejo proti bakterijam v ustih, na koži pa ravno nasprotno. Nanašanje zobne paste na kožo lahko povzroči dermatitis in druge težave, vključno z nastankom novih mozoljev.

MIT: priporočljiva je menjava izdelkov za nego kože

ZAKAJ NE: Koža ima rada doslednost, in če se lepo odziva na rutino, ki jo nudimo, potem ni potrebe po spreminjanju.

MIT: Najboljši način za pridobivanje vitamina D je izpostavitev soncu.

ZAKAJ NE: Vitamin D je treba predvsem vnašati s hrano, kot so mlečni izdelki in ribe.

MIT: Če imamo mastne lase, ne nanašamo balzama

ZAKAJ NE: Balzam nima dokazano neposredne povezave z lasno maščobo, če ga pravilno uporabljamo. Ne nanašamo ga na lasišče, ampak samo na konice.

Foto: SongOfStyle, Fashion Jackson

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close