10 pesmi, ki vam bodo pomagale, da hitreje zaspite

01. marec 2023

10 pesmi, ki vam bodo pomagale, da hitreje zaspite

01. marec 2023
Foto: Pexels

Ne boste verjeli, kdo se je znašel na vrhu seznama.

Če tudi vi spadate med tiste, ki so v želji po boljšem spanju preizkusili že vse možne tehnike, od meglic za blazine, do obteženih odej in kapljic za pomiritev, nas vas pomirimo, da za vašo težavo morda obstaja veliko preprostejša rešitev – glasba.

Vsakdo, ki je imel težave z nespečnostjo, dobro ve, da lahko poslušanje sproščujoče glasbe pomiri naše misli in nas hitreje zaziba v spanec. Toda, katera melodija je najučinkovitejša?

Foto: Pexels

Ekipa strokovnjakov za spanje pri Pizuna Linens je izvedla analizo najbolj priljubljene glasbe, ki se uporablja za uspavanje na Spotifyju, tako da je z uporabo iskalnega orodja The Playlist Miner analizirala nekatere najbolj priljubljene javne sezname predvajanja z naslovi, ki vključujejo izraz “spanje”.

Če iz seznama izločimo beli šum in otroške uspavanke, so rezultati pokazali, da je to 10 najbolj priljubljenih pesmi, ob katerih hitreje zaspite:

  1. F.HERO – Self Love
  2. Billkin – Mr. Everything
  3. RM ft. youjeen – Wild Flower
  4. JIN – The Astronaut
  5. Jung Kook – Dreamers
  6. BTS – Yet To Come
  7. Billkin – Please Please
  8. PP Krit – FIRE BOY
  9. BTS – Run BTS
  10. Harry Styles – Falling
Foto: Profimedia

Na vrhu seznama K-pop

Zanimivo, da na seznamu prevladuje K-pop, superzvezdniki korejske fantovske skupine BTS pa so skupno zasedli večino prvih 10 mest s svojimi solo in skupinskimi pesmimi. Izvajalci tajskega popa in hip hopa so izjemno priljubljeni, pri čemer je Self Love tajskega raperja F.HERO najbolj priljubljena pesem, ob kateri lahko zaspite.

Na sezamu so se znašli še Harry Styles, Billie Eilish, Ed Sheeran in Lewis Capaldi, čeprav nižje od njihovih korejskih in tajskih kolegov.

Harry Styles (Foto: Profimedia)

Pri analizi pesmi so ugotovili eno skupno stvar: vse najboljše skladbe so imele hitrost BPM (utripov na minuto) okoli 115, kar pomeni, da so nizke in počasne za poslušanje – kot nalašč za ustvarjanje sproščujočega okolja, v katerem lažje zaspimo.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close