10 ritualov za lažje prebujanje

06. september 2023

10 ritualov za lažje prebujanje

06. september 2023
Foto: Instagram @sarahrohde_

10 ritualov za lažje prebujanje

06. september 2023
Foto: Instagram

Naš najljubši del prebujanja je, da se za naslednjih 10 minut ponovno skrijemo pod odejo. Pa je tudi koristen? Niti malo.

Pravilen začetek jutra daje ton celotnemu dnevu, ki je pred nami. Če tudi vi spadate med tiste, ki zjutraj težko zlezejo iz postelje, vam lahko pri tem pomagajo jutranji rituali. Ti olajšajo prehod iz spanja v budnost, kar izboljša vaše fizično in duševno dobro počutje.

Vključevanje namernih praks v vašo jutranjo rutino lahko vodi do lažjega prebujanja in večjega občutka ravnovesja v vašem življenju. Predstavljamo vam 10 ritualov, ki jih morate vključiti v svoje jutro.

Foto: Instagram

Zgodaj v posteljo, zgodaj iz nje

Osnova za lažje prebujanje se začne večer prej. Prizadevajte si za dosleden urnik spanja, tako da greste v posteljo zmeraj ob istem času in se tudi zbudite ob isti uri. To pomaga uravnavati vašo notranjo uro in naredi prebujanje bolj naravno.

Hidracija

Začnite dan s pitjem kozarca vode. Po urah spanja je vaše telo dehidrirano. Rehidracija pospeši vaš metabolizem, pomaga pri prebavi in vam pomaga, da se počutite bolj budni.

Zavestno dihanje

Izvajajte vaje globokega dihanja, da nasičite svoje telo s kisikom in umirite svoj um. Globoko vdihnite skozi nos, za trenutek zadržite in počasi izdihnite skozi usta. Ta ritual lahko zmanjša stres in spodbuja osredotočenost.

Raztegnite se

Nežno raztezanje telesa, ko se zbudite, izboljša pretok krvi, sprosti napetost in poveča prožnost. Vključite v jutranjo rutino nekaj minut lahke joge ali preprostega raztezanja, da prebudite svoje mišice.

Foto: Pexels

Pisanje dnevnika hvaležnosti

Zapisujte si stvari, za katere ste hvaležni. Izražanje hvaležnosti lahko ustvari pozitivno miselnost in pripravi dober ton dnevu, ki je pred vami.

Jutranja sončna svetloba

Izpostavljenost naravni svetlobi vašemu telesu sporoča, da je čas, da se zbudite. Preživite nekaj časa na prostem ali odprite zavese, da v sobo spustite sončno svetlobo. Ta pomaga uravnavati vaš cikel spanja in budnosti.

Zdrav zajtrk

Napolnite svoje telo s hranljivim zajtrkom, ki vključuje ravnovesje beljakovin, kompleksnih ogljikovih hidratov in zdravih maščob. Dobro zaokrožen obrok zagotavlja trajno energijo skozi jutro.

Foto: Unsplash

Digitalno razstrupljanje

Izogibajte se pregledovanju telefona ali elektronske pošte takoj, ko se zbudite. Privoščite si vsaj 15–30 minut časa brez tehnologije, da se dodobra prebudite in zaženete možgane, preden se potopite v digitalni svet.

Čuječnost ali meditacija

Posvetite nekaj minut meditaciji. Ta praksa vam lahko pomaga zbistriti misli, zmanjšati tesnobo in izboljšati splošno dobro počutje.

Naredite plan

Preden se poglobite v svoj dan, si vzemite trenutek in ustvarite plan. Vizualizirajte si, kako želite, da se odvija vaš dan in kaj pričakujete, da boste dosegli. To bo pozitivno vplivalo na potek vašega dneva.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close