Slabe navade, ki se jih znebite pred vstopom v novo leto!

28. december 2023

Slabe navade, ki se jih znebite pred vstopom v novo leto!

28. december 2023
Foto: Instagram @hannaschonberg

Slabe navade, ki se jih znebite pred vstopom v novo leto!

28. december 2023
Foto: Instagram @hannaschonberg

Otresite se slabih navad in spremenite življenje v 2024 na boljše.

Novo leto je pred vrati in mnogi med nami že delajo sezname, kaj vse bi si želeli doseči v naslednjem koledarskem letu. Sestavljanje spiska, na katerem piše novoletne zaobljube, je že nekakšna tradicija. Na njem se znajdejo tudi slabe navade in razvade, s katerimi bi radi nehali, pa še kup obljub, ki jih dajemo sebi in drugim.

Prihod novega leta je tudi kot nalašč, da razmislimo o slabih navadah, ki so postale del nas in bi se jih bilo pametno znebiti. Prav te nas namreč najbolj ovirajo na poti do uspeha na vseh področjih življenja.

Katere slabe navade – in pri tem ne mislimo na kajenje ali prekomerno telesno težo – so tiste, ki so se znašle na seznamu in za katere je prišel čas, da jih prečrtate iz svojega življenja?

Foto: Instagram @marlene_rougier
  1. Obsojate druge ljudi

Včasih čutimo prav neustavljivo željo, da obsojamo druge ljudi in jih krivimo za prav vse, kar se nam dogaja. Gre za pridobljeno slabo navado, ki lahko druge prizadene. Strpnost, prilagodljivost in razumevanje so prava pot, ki vodi k zdravim medčloveškim odnosom.

  1. Ne sprejmete dejstva, da se ljudje lahko spremenijo

Najbolj preprosto se je držati pregovora, da gre osel samo enkrat na led, toda dejstvo je, da se ljudje lahko spreminjajo in tudi se. Sprejmite to možnost in jim dajte še drugo priložnost. To je priložnost tudi za vašo osebno rast. Bodite razumevajoči, seveda pa ne tudi naivni.

Foto: Instagram @entre_dois
  1. Druge krivite za svoj neuspeh

Namesto, da so vedno drugi krivi za vaše polomije, sprejmite odgovornost in se odločite za osebno spremembo. Življenje včasih ni pošteno, a zato ni treba iskati dežurnega krivca. Močne ženske se zanašajo nase, ne na pomoč drugih.

  1. Nočete zapustiti cone udobja

Najbrž hrepenite po drugačnem, srečnejšem in bolj izpolnjenem življenju: toda, da dosežete vse to, morate za začetek zapustiti svojo ‘varno cono’ udobja. Šele tako dobite priložnost za spremembe in da se razvijate, ter postanete bolj uspešni in samozavestni.

Foto: Instagram @lise_frt
  1. Vedno zamujate

Včasih na sestanke in v službo zamujamo zaradi gneče v prometu, slabih vremenskih razmer ali drugih opravičljivih razlogov. Stalno in namerno zamujanje pa je nekaj čisto drugega. To je slaba navada, zaradi katere vas drugi dojemajo kot neodgovorne.

  1. Opravljate druge

Opravljanje, tračarjenje in govorjenje o drugih za njihovim hrbtom so nekaj, čemur bi se morali izogibati kot kugi, če želite lepše in bolj mirno življenje. Ko opravljamo druge, o njih govorimo slabo in jih obsojamo, od sebe oddajamo negativno energijo.

Foto: Spotlight/Launchmetrics
  1. Živite v preteklosti

Preteklost je za vedno minila, prihodnosti še ni in vse, kar v resnici imamo, je samo sedanji trenutek. Ko se naučite živeti v sedanjem trenutku, ko se poslovite od preteklosti, šele takrat boste srečnejši in bolj pozitivni. Tega se čim pogosteje zavedajte.

  1. Ne skrbite dovolj za svoje zdravje

Ko smo zdravi, na zdravje sploh ne mislimo, ker je samoumevno. Šele, ko zbolimo, začnemo uvajati velike spremembe. Najbolj modro je, da delujete preventivno. Pravilna prehrana in zdrav način življenja so najbolj pomemben dejavnik za preprečevanje bolezni, odločitev pa je v naših rokah.

Foto: Spotlight/Launchmetrics
  1. Preveč časa ste na telefonu

Naj gre za klepetanje po telefonu ali stalno brskanje po družbenih omrežjih, gre za navado, ki ni zdrava. Ko greste na kosilo s prijatelji ali ste v družbi, se skušajte čim bolj izogibati uporabi pametnega telefona, namesto tega raje uživajte v lepih trenutkih.

  1. Ne cenite tega, kar že imate

Večino časa si nekaj želimo in pozabimo biti hvaležni za to, kar že imamo. Ponavadi nekaj cenimo šele, ko tega nimamo več, naj gre za ljudi, okoliščine ali predmete. Naučite se ceniti to, kar imate, da ne bo že prepozno. Vadite hvaležnost in naj postane del vašega odnosa do življenja. Samo tako boste lahko k sebi privabili še več dobrega.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close