10 stvari, ki jih ne smete početi na prvem zmenku

22. marec 2022

10 stvari, ki jih ne smete početi na prvem zmenku

22. marec 2022
Foto: Unsplash

Prvi vtis je pomemben, zato nasvet “Bodi to, kar si” ni vedno najboljši. Naštevamo deset stvari, ki jih nikakor ne smete storiti na prvem zmenku. 

Če na prvem zmenku ne očarate, potem drugega zmenka sploh ne bo. Vrniti se bo treba nazaj na Tinder in podobne aplikacije. Kakšni so torej nasveti za uspešen prvi zmenek in česa nikakor ne smete početi?

1. Ne bodite preobremenjeni s hrano

Če je vaš prvi zmenek večerja, vi pa ste grozno lačni in izredno navdušeni nad svojo solato s piščancem, namenite pozornost tudi osebi na drugi strani mize. Vaše oči ne smejo biti prilepljene na vaš krožnik – med pogovorom glejte sogovornika in se ne fokusirajte zgolj na hrano.

2. Brez mikrofona in političnih govorov

Na prvem zmenku ni priporočljivo govoriti o politiki, veri in podobnih temah. Še posebej, če ste strastni glede teh tem, se lahko zgodi, da padete v govor o politiki, pri kateri vaš sogovornik ne pride do besede. Tudi če ne gre za politiko ali vero, temveč ste le zelo strastni glede določene teme – pazite, da se o temi pogovarjate in pri pogovoru ne prevladate ter pustite vašemu potencialnemu partnerju ne pustite do besede.

3. Bodite primerno oblečeni in poskrbite za higieno 

Pravijo, da se vtis o človeku ustvari že v prvih sedmih sekundah prvega zmenka. Čeprav želimo, da bi se oseba osredotočila predvsem na našo osebnost ter notranjo lepoto, je zunanji videz tisti, ki ustvari prvi vtis. Zato poskrbite, da ste oblečeni zmenku primerno.

4. Ne pijte, kot da ste na pivskem festivalu

Pijača ali dve sta na prvem zmenku povsem sprejemljivi, da se malo sprostite. Toda pet pijač za vsakogar, dve steklenici vina na osebo in shoti tekile so lahko za vaš zmenek znak, da se težko soočate z realnostjo ali pa ste morda celo alkoholik. Le počasi s pijačo!

Foto: Unsplash

5. Na zmenek pojdite sami 

Čeprav bi včasih najraje na zmenek odšli s prijateljico ali prijateljem, ki bi lahko ocenjevala vašega potencialnega partnerja ali pa preprosto bila tam kot čustvena podpora, je to 100% odsvetovano. Če se ne nekdo na prvi zmenek prikaže v družbi prijatelja, potem ima oseba vso pravico, da odide. Takšna oseba namreč s tem pokaže, da je odvsna od drugih ljudi. 

6. Ne kritizirajte

Če se izkaže, da je oseba, s katero ste na prvem zmenku, vegan, potem jih nikakor ne poskušajte siliti, da naroči jedi, ki jih ne želi jesti, ali obratno. Ne kritizirajte njihovih načel in jih ne poskušajte prepričati, da imate prav.

7. Sprašujte in odgovarjajte na vprašanja

Ne podajajte le odgovorov na vprašanja, saj boste tako zatrli pogovor, oseba pa se bo počutila zanemarjeno in dali ji boste vtis, da vas sploh ne zanima. Čeprav včasih zaradi nervoze in želje po impresioniranju druge osebe začnemo blebetati o sebi, bodite pozorni na to, da osebi postavljate vprašanja in ji tako date priložnost, da se vam predstavi. 

Foto: Unsplash

8. Ne bodite vsiljivi in prehitri s svojimi načrti

Morda ste že deset let samski, toda nikar ne dajte občutka, da ste lačni ljubezni. Ne sprašujte, ali si bo oseba po prvem zmenku izbrisala Tinder in ne delajte načrtov o tem, kako boste osebo predstavili svoji družini. S tem boste namreč dali vtis obupanosti, poleg tega pa prvi zmenek ne pomeni, da bo odnos res prerasel v resno zvezo. 

9. Ne bodite preveč samozavestni in odkriti

Povsem normalno je, da ste na prvem zmenku nekoliko nervozni, čutite napetost in vam je nekoliko neprijetno. Na prvem zmenku poskušajte izvedeti čim več o osebi. Ni potrebno, da razkrijete vse o sebi in o svojem življenju ter se preveč hvalite.

Foto: Unsplash

10. Ne načrtujte prvega poljuba

Ko je zmenka konec, včasih poslavljanje postane nekoliko neprijetno. Je čas za prvi poljub? Morda si poljuba želite, morda si ga želi druga oseba, vi pa ne. Morda samo ni pravi čas za to. Ničesar ne jemljite preveč osebno. Čeprav se niste poljubili, lahko iz pogovora in obnašanja osebe razberete, ali je šlo za uspešen prvi zmenek. 

Prvi zmenki so vznemirljivi. Bodite pozorni na vprašanja, ki jih zastavljate, na to, da ne blebetate v prazno in da ne rečete kaj neprimernega. Pomembno je, da pogovor teče in da ste takšni, kot ste. 

Style. Več novic

New Report

Close