10 stvari, ki jih o maskari mogoče niste vedeli

AnjaCajhen, 20. julij 2018.

Iščete popolno maskaro?
Če bi morali izbrati en izdelek iz naše make – up torbice, brez katere ne bi mogle živeti, bi se nedvomno odločili za maskaro. Nanesli bi jo tudi 10x na dan, če bi jo lahko, kljub temu pa čisto premalo vemo o njej.

Za vas smo izbrali nekaj manj znanih dejstev in nasvetov o izdelku, da boste lahko imeli, kar se da največ od čarobne krtačke.

Rok uporabe ni večen

Mogoče je to za koga presenečenje, vendar maskara ima rok trajanja. Njena povprečna »življenjska doba« je 3 -5 mesecev, nato pa se je morate znebiti. V nasprotnem primeru tvegate bakterijske okužbe in verjetno si nobena teh težav ne želi.

Reciklirajte krtačko

Nujno je, da se znebite stare maskare, vendar je ohranitev krtačke nekaj, kar pravzaprav lahko storite. Temeljito jo očistite in jo uporabljajte kot krtačko za urejevanje obrvi.

Odstranjevanje

Včasih se zgodi, da ste zvečer preveč utrujene, da bi odstranile ličila, žal pa maskara čez noč povzroči več škode, kot si lahko mislite. Ko se maskara posuši, lahko povzroča odpadanje trepalnic in odpadla trepalnica, namazana z maskaro lahko med spanjem povzroči poškodbe roženice.

Povečajte volumen

Vse obožujemo goste trepalnice in za dosego tega, na trepalnice pred nanosom maskare, nanesite otroški puder s pomočjo vatirane paličice.

Če vam ta trik ni všeč, vam predlagamo, da preskusite novo maskaro L’Oreal Paris Paradise Extatic, ki omogoča spektakularen volumen s samo enim nanosom.

Navlažite trepalnice

Zlahka pozabimo, da so trepalnice pravzaprav tanki lasje in tako jih moramo tudi obravnavati. Pred spanjem navlažite trepalnice z oljčnim oljem ali kakšnim drugim vlažilcem. Pazite le, da vam tekočina ne pride v oči.

Ali lahko vodoodporno maskaro uporabljamo ves čas?

Vodoodporna maskara je idealna za poletne mesece, ali za priložnosti, ko veste, da se boste prepotile, vendar je strokovnjaki za vsakdanjo uporabo ne priporočajo. Ker je ni mogoče zlahka odstraniti, lahko neprekinjeno drgnjenje trepalnic povzroči, da postanejo šibkejše in posledično odpadejo.

Odprite oči

Kako doseči, da med nanosom maskare ne mežikamo? Odprite usta! Kadar so usta na široko odprta, je težje mežikati.

Madeži od maskare na vekah

Ste naveličane, da ob vsakem nanosu, maskara pušča madeže na vekah? Temu se lahko izognete tako, da na veke, tik nad trepalnice, postavite staro vizitko, pretečeno bančno kartico ali plastično žličko. Nanesite maskaro in odvečna maskara ne bo končala na vekah, ampak na kartici ali vizitki.

Zaključite nanos

Trepalnicam dodajte še piko na i tako, da po nanosu maskare, trepalnice počešete s čisto krtačko, ki vam je ostala od stare maskare. To bo preprečilo, da se trepalnice med seboj zlepijo.

Želite popolno maskaro?

Obstaja veliko vrst maskar in na vas je, da ugotovite, katera je najboljša za vas. Nova L’Oreal Paris Paradise Extatic maskara je popolna za ustvarjanje intenzivnega volumna in neverjetne dolžine trepalnic. Inštumentalni testi dokazujejo, da se s pomočjo te maskare trepalnice podaljšajo kar do 98 %.

Maskara, obogatena z ricinusovim oljem omogoča neverjeten volumen že z enim samim nanosom. Popolno maskaro dopolnjuje krtačka, lahka kot pero, ki nudi prijeten občutek nanašanja.

Foto: L’Oreal Paris

O avtorju

AnjaCajhen

New Report

Close