10 vsakodnevnih napak, ki škodujejo vašim trepalnicam

12. marec 2024

10 vsakodnevnih napak, ki škodujejo vašim trepalnicam

12. marec 2024
Foto: Canva, Instagram @imfashionbabe

10 vsakodnevnih napak, ki škodujejo vašim trepalnicam

12. marec 2024
Foto: Canva, Instagram @imfashionbabe

S trepalnicami je treba ravnati previdno in nežno. Preverite, katere so pogoste napake, ki jih počnete in škodujejo vašim trepalnicam.

Spanje z ličili

Včasih smo tako utrujeni, da je še umivanje naporno, da o odstranjevanju ličil sploh ne govorimo. Ne le, da tvegate izbruh mozoljev, ostanki ličil na trepalnicah lahko poškodujejo trepalnice.

Maskara na svoj način oblikuje trepalnice, zato so toliko bolj dovzetne, da se zlomijo, medtem ko spite in so trepalnice v stiku z vzglavnikom. Ne pozabite, toliko časa, kot ga vložite v ličenje, vložite tudi v odstranjevanje ličil.

Vihanje trepalnic po nanosu maskare

Klešče so odličen pripomoček za vihanje trepalnic, saj z enim ali dvema pritiskoma ustvarite navidezno daljše trepalnice, bolj odprt in privlačen videz oči. Učinek pa je dosežen le, če jih uporabljate pravilno. Zavihati jih morate namreč pred uporabo maskare in ne čisto pri korenu.

Foto: Pexes

Podaljšane trepalnice

Instant rešitev za dolge, bujne in privihane trepalnice so podaljšane umetne trepalnice, ki na dolgi rok vašim trepalnicam vseeno škodujejo. Še posebej se izogibajte umetnim trepalnicam za enkratno uporabo, ki se jih nanaša z lepilom, saj ga nanašate ravno pri korenu trepalnic. Raje se odločite za uporabo preverjenega seruma za rast trepalnic.

Drgnjenje oči

Ustavite se vsakič, ko boste z rokami segli proti očem. Mencanje oči povzroča trganje in lomljenje trepalnic. Če vas oči srbijo, najprej odstranite ličila in na oči nanesite hladen obkladek.

Če vas oči mnogokrat srbijo ali skelijo, preverite svojo maskaro in druge izdelke za oči. Za nekaj časa jih prenehajte uporabljati, da boste ugotovili ali so krivci za srbečico in neprijetnost.

Foto: Spotlights/Launchmetrics

Uporaba ličil s pretečenim rokom

Predvsem pri uporabi maskare in črtal je pomembno, da te izdelke menjate vsake tri mesece. Še posebej pozorni bodite, če so vam oči stalno solzijo ali imate pekoč občutek ter občutek, da vas v očeh nekaj riba. V primeru, da ne odkrijete vzroka, se posvetujte z oftalmologom, lahko gre za alergijo ali okužbo oči.

Toplota

Tako kot lasje ne marajo toplote, vročine, velja enako za trepalnice. Če uporabljate električni vihalec za trepalnice ali pa običajnega ogrejte s sušilnikom za lase, prenehajte takoj. Intenzivna vročina lahko poškoduje in oslabi trepalnice.

Foto: Canva

Trganje umetnih trepalnic

Po dolgi noči komaj čakate, da odstranite ličila in seveda dolge umetne trepalnice. Nikar jih ne primete in kar odtrgajte. Kako jih najlažje in najnežneje odstranite? Priporočamo vam, da vzamete palčko za ušesa, ki ste jo prej pomočili v odstranjevalec ličil na oljni osnovi ter jo povlecite po liniji trepalnic, da lepilo popusti ter nato nežno odstranite trepalnice.

Barvanje trepalnic

Verjamemo, da je priročno in da vam prihrani veliko časa, a tako kot pri laseh pretirano barvanje škoduje tudi trepalnicam. Če se že odločite za takšen tretma, izberite raje hladnejše mesece kot poleti, saj bo barva dlje časa zdržala.

Foto: Profimedia

Uporaba vodoodporne maskare

Če ste ljubiteljice vodoodporne maskare, vam nikakor ne gre zameriti, saj je uporaba priročna. Ne zgolj v v poletnih mesecih, ampak celo leto, saj te maskare (načeloma) ne puščajo črnih madežev pod očmi. Edina slaba lastnost je odstranjevanje, ki je precej težje. Prav tako močne sestavine povzročijo dodatno škodo na trepalnicah ter jih izsušijo.

Souporaba maskare

Na videz nedolžno početje ima sčasoma lahko zoprne posledice. Z ličili in pripomočki se dotikate kože, trepalnic, zato jo imejte samo zase in je ne delite z nikomer. Še posebej maskara je idealno okolje za razvoj bakterij in posledično vzrokov za vnetja oči.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close