10 znakov, da je potencialni partner dobra izbira

29. april 2023

10 znakov, da je potencialni partner dobra izbira

29. april 2023
Foto: Instagram @marionautran

Na tej točki že vsi znamo prepoznati opozorilne znake na slabe lastnosti svojih partnerjev. Kaj pa so tisti znaki, ki nam povejo, da bo potencialni partner dober?

Ko govorimo o zmenkih, pogosto uporabljamo izraz ‘red flag’ oz. rdeča zastava, ki naj bi pomenil opozorilne znake, da ima naš bodoči partner slabe lastnosti. Poleg tega, da nam ljudje, s katerimi gremo na zmenke, res znajo ponuditi široko paleto rdečih zastavic, je to način, kako sebi in svojim prijateljem pojasnimo, zakaj nekdo res ni najboljša izbira za nas.

“Ali misliš, da je to rdeča zastava?” je pogosto vprašanje, o katerem lahko debatiramo ob kavi. Kaj pa pozitivna stran zmenkov? Tako kot obstajajo rdeče zastavice, obstajajo pri zmenkarijah tudi pozitivne – zelene zastavice.

V nadaljevanju predstavljamo 7 zelenih zastavic, ki označujejo dobre možnosti za gradnjo kakovostnega odnosa in uspešne zveze.

1. Odkrito govorijo o svoji zadnji zvezi

Nekateri se s tem morda ne bodo strinjali, saj menijo, da tega, kar se je zgodilo v preteklosti, ne bi smeli omenjati v sedanjosti. Po drugi strani pa strokovnjaki menijo drugače. Naša preteklost nas je nekaj naučila in nas zgradila v ljudi, kakršni smo danes.

Foto: Instagram @ignacioayllonr

Da bi vas druga stran resnično spoznala, je dobro, da spozna tudi vašo preteklost. Je nekaj, kar je del vas in česar ni mogoče izbrisati. Nikomur ni lahko govoriti o tem in morda je tudi težko objektivno poslušati te stvari. Zato je ta lastnost znak partnerjeve zrelosti in povsem zelena zastava – tako za tistega, ki se je pripravljen pogovarjati, kot za tistega, ki je pripravljen resnično poslušati.

2. Strinjata se o tempu razmerja

To je stvar, ki lahko že v prvih dveh tednih pokaže, v katero smer se bo razvijal odnos z osebo, s katero se dobivate. To je precej dober znak, če se želite videvati z enako intenzivnostjo in če se vam ne zdi, da se vsiljujete drug drugemu.

Ali raje preživite soboto v družbi sogovornika ali imate raje, da je tisti večer samo za vas? Ni napačnega odgovora, le da vi in oseba, s katero hodite, razmišljata enako.

Foto: Instagram @ignacioayllonr

3. Spoštujejo vaše rutine

Starejši kot smo, več imamo rutin, ki smo si jih ustvarili, ko smo bili sami. Obisk muzeja, tečaj keramike ali trening dvakrat na teden so na primer obveznosti, ki ste si jih izbrali sami in jih ne želite zanemariti zaradi zmenkov.

Če vaš partner spoštuje, da imate že svoje načrte, je to zelena zastava. Na primer če vas partner vpraša, kdaj imate plesni tečaj, in če bi šli po tem na zmenek, je to dokaz, da skrbi za vaš urnik in razmišlja tudi o skupnem času.

4. Do drugih so spoštljivi

Po nekaterih raziskavah je spoštovanje ljudi okoli sebe zelena zastava št. 1 za tiste, ki so še samski. Obstaja veliko načinov, kako lahko to vidite – eden izmed preprostih je, kako se bodo obnašali do natakarice ali natakarja.

Če z njimi ravna s spoštovanjem in razumevanjem, potem je to nekdo, ki si zasluži vaše pozornosti. Druge zelene zastavice so tudi odpiranje vrat, dajanje prednosti starejšim in na splošno prijaznost do soljudi.

5. Ne dajo vas na čakanje

Vsi smo zaposleni in v večnem pomanjkanju časa za vse, kar moramo in bi radi postorili. Zato je popolnoma razumljivo, da vam ne odgovori na sporočilo še isto minuto, a to ne pomeni, da vas lahko ignorira cel dan.

Foto: Instagram @jannaaaeeee

Stare izkušnje so nas naučile, da ljubezen ni zapolnjevanje praznega urnika, ampak ustvarjanje mesta na urniku. V življenju ne gre za čas, ampak za prioritete, in tega nekateri trmasto nočejo razumeti.

Tukaj ne govorimo o nenehnem dopisovanju, ampak o hitrih reakcijah in načinu vedenja, iz katerega lahko razberemo, ali nekdo misli na vas in vas postavlja na prvo mesto. Odličen primer zelene zastavice bi bil, če vam oseba, s katero se videvate, naznanja, da se nekaj dogaja, zaradi česar nima časa za odgovarjanje na sporočila. Tovrstne podrobnosti so znak velike previdnosti, in kar je najpomembneje, izključujejo morebiten stres glede tega, zakaj vas ignorira.

6. Spodbujajo vas in imate njihovo podporo

Menimo, da se podobno privlači, a razlike do neke mere res niso slabe. Ne glede na to, ali vaš partner ne razume vašega posla, tako kot vi morda ne razumete njihovega, ni razloga, da bi to bila ovira. Pravzaprav so razlike med vama hitrejši pokazatelj, ali imate lahko brezpogojno podporo. Na primer, če se ukvarjate z nečim, o čemer vaš partner nima pojma, ampak vas radovedno sprašuje, poskuša razumeti vaše razlage in zgodbo – zelena zastava.

Podpora, ki vam jo je nekdo pripravljen dati za to, kar želite doseči, je zelo pomembna. Včasih se sanje druge osebe ne ujemajo s tem, kako ste si predstavljali svoje življenje. A podpora, ki ste jo pripravljeni dati partnerju, ne glede na to, kako težko vam je bilo, je odraz trdnega odnosa in prave ljubezni.

par, ki sedi na avtu in se objema
Foto: Instagram

7. Imajo lastnosti, ki so vam pomembne

Morda se sliši smešno, vendar ni tako noro imeti seznam lastnosti, ki so vam pomembne pri iskanju partnerja. To bi vam lahko pomagalo določiti lastne prilagojene zelene zastavice.

V življenju je veliko lažje, ko se nekaterih stvari zavedamo. Če torej veste, da ste popoln introvert, bo vaša zelena zastava denimo oseba, ki vam daje veliko osebnega prostora. Če pa ste oseba, ki se zelo rada druži in zabava, bo vaša osebna zelena zastava oseba, ki ima veliko družbo, rada hodi ven in se z veseljem poleg vas druži tudi v ekipah.

Zelene zastavice lahko lažje določite tako, da se ozrete nazaj na rdeče, ki ste si jih v življenju že določili!

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close