11 stvari, ki jih samozavestne ženske počnejo drugače!

20. marec 2019

11 stvari, ki jih samozavestne ženske počnejo drugače!

20. marec 2019

Kot samozavestno žensko si ponavadi predstavljamo notranje močno in uspešno poslovno žensko. Toda cilji in kariera še zdaleč niso njena edina odlika, teh je še veliko več.

Samozavest se jim vidi na daleč, ne glede na to, ali so oblečene v strog poslovni kostim, v neformalne in strgane kavbojke ali pa v trendovska oblačila. Njihova samozavest dobesedno izžareva v okolico in ta energija še zdaleč ne deluje napadalno, ampak je nežna in blaga.

To so ženske, ki si vsakodnevno postavljajo cilje in določajo nove izzive, ženske, ki jim nobena ovira ni previsoka ali naloga pretežka, niso take, da bi rade ugajale (sploh ne za vsako ceno) in jih tuje mnenje ne ustavlja na njihovi poti.

Ženske z veliko mero samozavesti so že videti posebne in drugačne. Z drugimi imajo neposreden stik z očmi, njihov korak je trden, zanesljiv in ne čutijo potrebe po skrivanju. Močno verjamejo vase in v svoje sposobnosti. Morda boste s pomočjo naslednjega seznama njihovih 11 lastnosti tudi same uspele razviti kakšno od pozitivnih navad, ki jih krasijo.

1. Aktivno poslušajo

Negotovi ljudje radi veliko govorijo, pa manj poslušajo (ali slišijo). Želijo deliti svoje mnenje in poglede z vsemi, počutijo se pomembni le, ko jim kdo prisluhne. Ljudje, ki so samozavestni, pa so odlični poslušalci in najprej postavljajo vprašanja, šele potem dajo svoje mnenje.

2. Imajo cilje

S postavljanjem ciljev se dvigne tudi samozavest. Gre za ‘pozitivno zanko’: več ko naredimo, boljše se počutimo in več ciljev želimo doseči. Svoje cilje si zapisujte! Naj bodo realni in uresničljivi.

3. So marljive delavke

Samozavestne ženske ne odlašajo z nalogami in jih ne prestavljajo na drug dan ali teden. So organizirane in ne pustijo, da jim sumničenja ter strahovi podrejo doseganje načrtov. Ne čakajo, ampak delujejo!

4. Neuspeh dojemajo kot priložnost

Neuspeh nekatere povsem zamaje in jim odvzame pogum. Samozavestni posamezniki pa tudi na polomijo gledajo kot na priložnost, da naslednjič ne naredijo iste napake in se tega dejstva – veselijo.

5. Ne zanima jih mišljenje drugih

Vsi ne prenašamo dobro kritike, toda s pravim odnosom se lahko z njo spoprimemo. Samozavestnim ljudem ni prav zelo pomembno, koliko bodo drugim všeč. Samozavestna ženska je zvesta sebi in ne posluša, kaj drugi govorijo o njej. Zaveda se, da pretirana želja po ugajanju vodi v težave.

6. Pripravljene so se učiti in pomagati

Imajo ljubezen do usvajanja novega znanja in prenašanje le-tega naprej drugim ljudem. Veselijo se novih veščin in tega, da jih bodo lahko še same uporabljale.

7. Znajo reči NE

NE je vsaj tako pomembna beseda, kot DA. Z njo začrtamo meje. Samozavestni ljudje nimajo težav z besedo ‘Ne’. Mnogim (še posebej tistim, ki trpijo zaradi želje po ugajanju) pa beseda ‘Ne’ noče z jezika. Zato tudi pogosteje zbolijo zaradi depresije in stresa. Sem in tja je treba reči ‘Ne’, ko tako začutimo in s tem obvarujemo sebe.

8. Veselijo se uspeha drugih

Zelo samozavestne ženske nerade tekmujejo z drugimi. Raje se veselijo njihovih uspehov in so z njimi v stiku, morda jim bo to nekega dne prišlo še prav.

9. Samozavestno govorijo

Sproščena, tekoča in usklajena govorica je znak samozavestnih ljudi. Ne opravičujejo se za nekaj, česar niso zagrešili in ne uporabljajo besed, kot so ‘Nisem ravno prepričana’, ‘Mogoče se vam bo zdelo čudno…’ ali začenjajo vsakodnevne komunikacije z besedo ‘Oprosti’.

10. Razmišljajo pozitivno

Verjamejo vase in ne razmišljajo na način: ‘Nikoli ne bom dobila te službe’, ‘Moj šef ne bo sprejel te zamisli’ in tako naprej. Če znamo vselej razmišljati pozitivno, se nam bo tudi dogajalo to, kar si želimo. Vsaj večino časa. Za negativno energijo ni prostora, to je moto samozavestnih žensk.

11. Prosijo za pomoč

Če ste prepričane vase, potem ne skušate vsega opraviti same. Veste, da je za nekatere naloge potrebna celotna ekipa in vas ni sram ali strah prositi za pomoč. To, da zaprosite za pomoč, v resnici izžareva veliko notranjo moč, ne pa šibkosti. Pomoč od drugih znajo sprejeti samo močni ljudje.

D. S.

Foto: Project Hot Mess, Self Confident Women, Daily Femme, Skin store, She Said, Verywell Mind

Style. Več novic

New Report

Close