12 modelov dokazuje: prava lepota nima oblike, popolne teže in barve

15. april 2019

12 modelov dokazuje: prava lepota nima oblike, popolne teže in barve

15. april 2019

Priljubljenost so dosegle s svojim zanimivim, pa čeprav nenavadnim videzom. Ne le, da so kljub temu dosegle uspešno manekensko kariero, ampak nas poučujejo o ljubezni do sebe

Na modnih revijah in v medijih lahko vidimo vse več manekenk in modelov, ki ne ustrezajo običajnemu standardu lepote, niti kar se tiče konfekcije, niti glede starosti, etnične pripadnosti in tako naprej. Moda nas je sčasoma naučila strpnosti do drugače oblikovanih postav – najsi bodo nizke, visoke, okrogle ali preklasto suhe – in različnih obrazov.

Modeli nenavadnega videza pomikajo meje v naših glavah in v svetu mode, ter dokazujejo, da lepota prihaja v vseh oblikah ter barvah. Predstavljamo vam 12 modelov, ki so priljubljenost dosegli prav na račun svojega drugačnega videza.

# Sara Geurts

https://www.instagram.com/p/BuxpXwphT7s/?utm_source=ig_embed

Ima samo 28 let, toda videti je starejša zaradi redke genetske okvare, ki preprečuje nastajanje kolagena v koži. Sara je kljub temu našla pogum, da vstopi v svet mode.

# Lily McMenamy

Lily McMenamy je Britanka, rojena v ZDA, ki izstopa po svojih velikih ušesih, zobeh in ustnicah. Bila je rojena za to, da je drugačna. Njen videz je mnoge navdušil do te mere, da so ji dali priložnost za nastop na modni pisti.

# Precious Lee

Nekaterim je neprijetno zaradi velikosti garderobe, a med njimi ni Precious Lee. Kljub navodilom, da naj spremeni to in ono, se je držala svoje intucijie. Na koncu je uspela taka, kot je, in postala prvi afroameriški plus-size model v ameriškem Vogueu.

# Refilwe Modiselle

https://www.instagram.com/p/Buh4h9zg5yX/?utm_source=ig_embed

Refilwe Modiselle je znana kot prva ‘albino’ profesionalna manekenka iz Južne Afrike. Kariero je začela s 13 leti in kljub albinizmu hitro postala uspešen model.

# Lara Stone

Irski model Lara Stone ima samo eno malo ‘napakico’ – zelo očitno vrzel med zobmi. Toda sprejela se je takšno, kot je. Nekateri so zaradi Larinega zgleda celo šli k estetskemu zobozdravniku, da bi si dali narediti vrzel med zobmi.

# Nastya Kumarova

https://www.instagram.com/p/Bu77aLtHkJO/?utm_source=ig_embed

Na prvi pogled je Nastya Kumarova prelepa in krhka porcelanska lutka. V resnici ima albinizem, od tod pomanjkanje pigmenta v očeh, laseh in koži. To ji ni preprečilo sijajne kariere v manekenstvu.

# Madeline Stuart

https://www.instagram.com/p/BoXZZCzBKNO/?utm_source=ig_embed

22-letna manekenka z Downovim sindromom je pogumna in močna oseba, ki je zato, da bi nastopila na modni pisti, povsem spremenila slog življenja in izgubila 20 kilogramov.

# Kelly Knox

Rodila se je brez leve podlakti in od 7. leta ne želi nositi proteze. Skuša spremeniti pogled drugih na invalidnost.

# April Star

14-letnica ima bolezen vitiligo, zaradi česar so se ji v šoli posmehovali, dokler ni srečala Winnie Harlow z enako boleznijo, ki je postala njena prijateljica. Tako je sčasoma tudi sama sprejela svoje ‘ljubezenske točke’ in vzljubila kožo, v kateri živi. Še sama je postala model in vzor najstnikom.

# Melanie Gaydos

Melanie ima redko bolezen, ki vpliva na rast zob, las, nohtov in malih kosti, kar pa ji ni preprečilo uspešne kariere v modelingu. Začelo se je takrat, ko jo je nemška skupina Rammstein izbrala za svoj videospot zaradi njenega nenavadnega videza. Sčasoma je postala priljubljen model in igralka.

# Yasmina Rossi

Na svojem Instagramu se je oklicala za ‘popotnico skozi čas’. Rodila se je leta 1955 in je živ dokaz, da so leta samo številka. Yasmina meni, da morate samo lepo skrbeti zase in se zdravo prehranjevati, pa bo vse v redu.

# Alba Parejo

https://www.instagram.com/p/BqVgDVkFo45/?utm_source=ig_embed

Alba se je rodila z več kot 500 pigmentnimi madeži na koži. Dala je skozi 30 operacij, ki pa so ji pustile brazgotine. Čeprav so se njeni sovrstniki iz nje norčevali, da je ‘stvor in pošast’, se je dekle pogumno odločilo za kariero v manekenstvu. Na družbenih omrežjih se je zaradi svojih znamenj ljubkovalno poimenovala stracciatella.

D. S.

Foto: Daily Mail, Instagram, IMG Models, Mutually, Harper’s Bazaar, Daily Star

Style. Več novic

New Report

Close