10 pravil, ki se jih držijo brezhibno urejene ženske

30. oktober 2023

10 pravil, ki se jih držijo brezhibno urejene ženske

30. oktober 2023
Foto: Instagram @chiaraferragni

10 pravil, ki se jih držijo brezhibno urejene ženske

30. oktober 2023
Foto: Instagram @chiaraferragni

Modnim smernicam ne sledijo slepo, ampak ostajajo zveste same sebi, zato kupujejo s premislekom.

Ženske rade sledijo trendom in mnoge si prizadevajo za brezhiben videz, sploh tiste, od katerih to zahteva njihov poklic. Njihovi modni slogi se razlikujejo in marsikatera želi svoji garderobi dati osebni pečat. Najbolj urejene pa so po navadi ženske, ki sploh ne dajejo vtisa, da so se trudile za svoj videz. Zdi se, da izbirajo prave kose oblačil, ki se odlično podajo njihovi postavi in vselej imajo na sebi prave modne dodatke.

Modna strokovnjakinja Laura Crake je razkrila nenapisane zapovedi lepo urejenih dam, ki jih velja prebrati. Z upoštevanjem teh nasvetov boste tudi same dosegle, da se bodo za vami obračale glave.

Foto: Instagram @camilacoelho

Nikoli ne nasedajo na preveč očitne trende

Predvsem mlada dekleta zelo rada sledijo smernicam, ki so jih opazile pri najljubših vzornicah, to je pevkah, igralkah in stilskih ikonah. Komaj čakajo, da bodo kupile in nase dale trofejo, ki vse preveč očitno kriči ‘sledim trendom’. Ženske s slogom so bolj domiselne. Ne kopirajo in ne nosijo najbolj razvpite torbice aktualne sezone samo zato, ker jo je nekdo razglasil za ‘must-have‘ izdelek ali zato, ker je to stvar dala nase Rihanna.

Obsedene so z bluzami

Bluzo ponavadi povezujemo z bolj formalnimi dogodki, kot so poslovni sestanki in podobno. Ženske z brezhibnim modnim slogom pa se zavedajo, da gre za enega najbolj vsestranskih kosov garderobe, zato pogosto nosijo bluze. Na plaži jo imajo razpeto ali zavezano okoli pasu, za službo jo oblečejo pod kostim ali na lepo ukrojeno krilo ali hlače. Najraje imajo bele in svetlo modre bluze.

Foto: Instagram @negin_mirsalehi

Njihov moto je kakovost, ne pa količina

Njihove garderobne omare ne pokajo po šivih. V času sezonskih razprodaj ne podležejo nakupovalni mrzlici in impulzivnemu zapravljanju. Marsikdo med nami kupi kakšno stvar samo zato, ker je znižana za 50 odstotkov, toda ne ženske s slogom. Te vedno kupujejo sistematično in organizirano, tisto, kar potrebujejo in kar lahko vključijo v svoje siceršnje stajlinge.

Pazijo na kožo in nosijo nevpadljiv make-up

Na prvi pogled se zdi, kot da so nenaličene. Njihov make-up je nežen in daje gol, prosojen videz, ki ga začinijo samo z izbrano šminko. Osnova, na katero stavijo, je brezhibno negovana koža. Dovolj je že podlaga v pudru in maskara in videti so brezhibno.

Foto: Instagram @chiaraferragni

Ne nosijo poceni nakita

Tako kot pri oblačilih tudi tu raje izberejo kakovost, ne pa količino. Raje bodo zapravile denar za nekaj kosov izbranega in dražjega nakita, kot da kopičijo trendovske predmete. Nosijo nevpadljiv, a lep in drag nakit, ne pa ‘statement’ nakita.

Njihovo spodnje perilo je predvsem funkcionalno

Ne mučijo se s tangicami, ki jih žulijo v zadnjico, dragimi kompleti spodnjega perila, ki ga nihče ne bo videl ali s push-up modrčki. Izberejo enostaven modrček v barvi kože in preproste bombažne spodnje hlačke, v katerih se čez dan počutijo udobno.

Svojega videza ne menjajo radikalno

Seveda kupujejo modne revije in opazijo smernice, a to ne pomeni, da bodo zaradi nove sezone pometale iz garderobnih omar vse, kar so nosile prej. Preizkusijo samo trende, za katere ocenijo, da jim bodo lepo pristajali, njihov videz pa kljub vsemu ostaja prepoznaven in tako ostajajo zveste same sebi.

Foto: Instagram @imfashionbabe

Čevlje imajo rajši od torb

Več pozornosti posvečajo tistemu, kar imajo na nogah, kot tistemu, kar jim visi na roki. Ko ženska nosi prave čevlje, se vse modne kombinacije zložijo kar same od sebe. Čez dan rade nosijo čevlje z ravnim podplatom. Zvečer pustijo svoji domišljiji prosto pot in si dovolijo marsikaj.

Najdejo nišne modne znamke

Nekdo je omenil novega oblikovalca, toda ženska s stilom zanj ve že vsaj pol leta. Odkrila ga je popolnoma naključno, tako kot mnoge ostale znamke, ki jih najraje nosi.

Ne trudijo se s pričesko

Pri frizerju nikoli ne rečejo, naj jih postriže tako, kot neko slavno osebo, njihova pričeska je preprosto njihova. Likalnika za lase ne uporabljajo. Vse tisto, kar druge ženske pri sebi sovražijo – torej sive lase, mastne pramene ali kakšno razcepljeno konico, rešijo tako, da lase spnejo v čop.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close