13 slavnih parov v dolgih zvezah, katerih ljubezen gori

22. februar 2019

13 slavnih parov v dolgih zvezah, katerih ljubezen gori

22. februar 2019

Ti slavni hollywoodski pari so sinonim za pravo ljubezen, ki nikoli ne ugasne. Zdi se, da so si usojeni za večno. Rekorderja sta Meryl Streep in Don Gummer s 40 leti zakona!

Vsaka ljubezenska zveza terja negovanje in prilivanje na ogenj medsebojne naklonjenosti. Vsak dan znova. To je edini recept, da se obdrži in traja za vse življenje, ne glede na preizkušnje in skušnjave. Odnos med dvema je nenehno delo in vlaganje, ki pa se še kako obrestuje.

Pogled na te medsebojno ljubeče znane in slavne pare, ki jim gotovo ne manjka številnih skušnjav za afere, nas gane in v nas (kljub čudnim in nestanovitnim časom, v katerih živimo) ponovno obudi upanje, da je prava ljubezen še možna in namenjena za vse življenje.

Meryl Streep in njen Don sta si 2012., ko je dobila oskarja, na odru dala strasten poljub

In to celo v času instantnih zvez ter kvazi razmerij, ki so značilnost 21. stoletja, ko se predvsem mladi moški nočejo ustaliti ter prevzeti odgovornosti za odnos. No, tisti, ki se ne znajo zavezati le eni osebi, sploh ne vedo, kaj zamujajo in spodnji pari so odličen dokaz za to. Vodita Meryl Streep in Don Gummer, ki sta poročena že 40 let!

1. Salma Hayek in François-Henri Pinault: 9 let zakona

Par se je spoznal v Benetkah leta 2006, sprva se ni zdelo obvezujoče razmerje, a tri leta kasneje sta si izrekla ‘Da’. Njun zakon velja za enega najbolj zglednih med slavnimi pari.

2. Beyoncé in Jay-Z: 10 let zakona

Začelo se je kot poslovno sodelovanje, ki pa je preraslo v veliko ljubezensko zgodbo. Pred 17 leti sta snemala duet za pesem 03 Bonnie & Clyde, potem posnela še pesem Crazy in Love ter se dejansko noro zaljubila. Dolgo partnerstvo sta leta 2008 okronala še z zakonsko zvezo. Seveda sta imela vzpone in padce, a sta skupaj premagala vse ovire.

3. Jessica Alba in Cash Warren: 10 let zakona

Jessica in Cash sta se spoznala leta 2004 na setu filma Fantastic Four. Štiri leta zatem sta se vzela tudi uradno, igralkin nasvet za srečen zakon pa se glasi:

“Ustvarjajte romantično vzdušje, kadarkoli je to možno.”

4. Claudia Schiffer in Matthew Vaughn: 16 let zakona

Po letu dni zmenkarij ter neobvezujoče zabave sta se supermanekenka in filmski producent vzela leta 2002 in od tedaj sta nerazdružljiva.

5. Sarah Michelle Gellar in Freddie Prinze Jr.: 16 let zakona

Sarah in Freddie sta se spoznala na setu filma I Know What You Did Last Summer leta 1996, šest let kasneje sta se poročila in sta še vedno srečna.

6. Catherine Zeta-Jones in Michael Douglas: 18 let v zakonu

Par se je spoznal na filmskem festivalu Deauville v Franciji, leta 1998. Prvi stavek, ki ga je Michael izrekel, je bil: “Boš postala mati mojih otrok?” Dve leti zatem sta se poročila in njuna ljubezen še vedno cveti. Tudi dva otroka sta dobila.

7. Sarah Jessica Parker in Matthew Broderick: 21 let v zakonu

Sarah in Matthew sta se spoznala leta 1991 na zabavi v New Yorku. Pred skokom v zakon sta bila skupaj 6 let. Sarahin recept za dolg zakon je ‘spoštovanje partnerja in izogibanje temu, da bi z njim tekmovale’. Izvrstno povedano!

8. Cate Blanchett in Andrew Upton: 22 let v zakonu

Prelepa Cate je tako seksi in zapeljiva, da ji od najstniških let naprej nikoli ni zmanjkalo vnetih snubcev. A je vseeno že 22 let poročena gospa! Po letu dni zmenkov sta Cate in Andrew postala mož in žena. Njun nasvet se glasi:

“Imejta veliko skupnih zanimanj in NIČESAR ne skrivajta pred svojim partnerjem.”

9. Lisa Kudrow in Michael Stern: 23 let zakona

Dobivati sta se začela leta 1987, osem let kasneje sta se poročila. Njun nasmeh še danes pove vse.

10. Kyra Sedgwick in Kevin Bacon: 30 let zakona

S tema slavnima igralcema vstopamo v ligo ‘težkokategornikov’. 30 let v zakonu res ni mačji kašelj! Še vedno zaljubljeni par se je spoznal na snemanju filma Lemon Sky leta 1987, eno leto zatem sta stopila v zakon.

11. Rita Wilson in Tom Hanks: 30 let v zakonu

Enako število let sta poročena Rita in Tom. Rita je svojega bodočega moža spoznala na setu TV nanizanke Bosom Buddies leta 1981, sedem let kasneje sta se poročila.

12. Jamie Lee Curtis in Christopher Guest: 34 let zakonske zveze

Slavna igralka se je v srčnega izbranca zaljubila preko – fotografije! Ko je Christopherja zagledala na sliki iz filma Spinal Tap je izjavila, da ‘se bo poročila s tem človekom’. Samo 5 mesecev kasneje je svojo namero izpolnila!

13. Meryl Streep in Don Gummer: 40 let zakona

Veteranka filma se je leta 1987 znašla v težkem položaju, iz katerega ji je pomagal prijateljev brat. To je bil Don, s katerim je poročena sedaj že 40 let. Zveza ni bila brez ovir. Igralka je najprej živela z njim, se želela potem odseliti, ko se je Don vrnil iz Evrope (razlog neznan), a jo je prepričal, da je ostala z njim in sedaj sta videti še bolj srečna, kot kdajkoli prej.

D. S.

Foto: Harper’s Bazaar, YouTube, Bustle

Style. Več novic

New Report

Close