16 misli Monice Bellucci na temo življenja, ljubezni in lepote staranja

09. februar 2017

“Če ste lepi pri 20-ih, je to darilo narave. Ko ste lepi pri 35. ali 45. letih, pa je to rezultat dela na sebi.”

Lepa italijanska igralka slovi po svojih oblinah, a je obenem dokaz, da lahko v telesu zapeljivke biva modra duša. Monica Bellucci ni čedna samo navzven, pač pa jo krasita tudi notranja lepota in dobro, plemenito srce. Je karizmatična ženska, mati dveh otrok, tekoče govori tri jezike in prisega na jogo.

Tako kot Audrey Hepburn, ki je postala sčasoma ena najbolj citiranih igralk, tudi 52-letna Belluccijeva ne zaostaja, ko gre za pametne misli, ki so se porodile tako iz opazovanja življenja, kot iz lastnih izkušenj. Za vas smo izbrali 16 misli, ki jih je ob različnih priložnostih izrekla Monica Bellucci in so zaradi svoje globine všeč tudi nam.

# Prvega otroka sem rodila pri 40., drugega pri 45. letih, s 50. sem posnela Bonda in ne bi želela ponovno imeti 20 let. Ko ste mladi, imate ‘beauté du diable’, vražjo lepoto, kot bi rekli Francozi, lepoto, ki je ne razumete in je ne prepoznate. Ko pa imate 50 let, se v vas rodi drugačna lepota, lepota, ki vam da moč. Ta moč pa ni povezana z zunanjim videzom!

# Lepota ženske postane težava samo v dveh primerih: ko je ni in ko ne obstaja nič drugega, kot samo lep videz.

# Nič nam ne pripada: niti naši možje oziroma partnerji, niti otroci. Lahko samo delimo občutke in čustva z ljudmi, ki jih ljubimo.

# Ženska lahko ljubi tako močno, da se zdi, da ne bo nikoli odšla. Toda prišel bo tudi tak dan, ko bo odšla, kot da ni nikoli ljubila.

# Za mene staranje pomeni – postati boljši!

# Ljudje vam lahko oprostijo, da ste pametni, celo vašo nadarjenost spregledajo, toda lepote in uspeha vam nikoli ne odpustijo.

# Kaj bom počela, ko bom stara in ko me podoba v ogledalu ne bo več razveselila? Enako, kot je delala tudi moja mama. Ne bom več gledala sebe v ogledalu, ampak bom gledala svoje otroke.

# Mladim puncam vedno pravim: “Naučite se imeti rade svoje telo!” Popolnost namreč ne obstaja, povsem očitno pa je tudi, da ženske z oblinami niso nič manj lepe od vitkih punc. Enostavno se je treba naučiti sprejemati samega sebe takega, kakršen si.

# Vsi potrebujemo iluzije v svojem življenju. Prav zato ima večina ljudi rada filme.

# Za nič na svetu ne bi želela ponovno imeti 20 let. Zdaj sem veliko bolj srečna. Šele sčasoma namreč spoznamo samega sebe, poskušamo razumeti svoja hotenja, ugotovimo, kdo želimo postati in ko smo mlajši, trpimo zaradi občutka negotovosti. Sedaj pa mi je popolnoma jasno, kaj si želim, kaj potrebujem in brez česa lahko shajam.

# Če ste lepi pri 20-ih, je to darilo narave. Ko ste lepi pri 35. li 45. letih, pa je to rezultat dela na sebi in notranjega zadovoljstva.

# Mislim, da je skrajno neumno, če mlado in lepo dekle postane priležnica nekoga z debelo denarnico in potem zapravlja svoje življenje na zabavah brez konca. Lepoto potrebujemo zato, da nam pomaga najti harmonijo, ljubezen ter smisel v tem kaotičnem svetu.

# Ne sovražite ljudi, ki so zavistni, saj so vam s svojo zavistjo priznali, da ste boljši od njih.

# Lepota je veliko bolj zanimiva in pride bolj do izraza, ko je prekrita z oblačili.

# Kaj zame pomeni ženstvenost? Nekaj naravnega, harmoničnega in čutnega.

# Ne razumem žensk, ki pravijo, da se počutijo ponižane, ko jim moški odkrito pokaže, da si jih želi. Prepričana sem, da take ženske niso v stiku s seboj.

 

Foto: Guardian Liberty Voice, Pinterest, Blueruins, OttMag, IMDB

New Report

Close