3 bistvene stvari, ki jih ne smete preskočiti v anti-age negi!

23. oktober 2018

Kaj lahko storite za popolno anti-age rutino? Nežne masaže, vlaženje, dodatki vitaminov in mineralov so tisto, kar vaša koža potrebuje, da upočasni proces staranja.

Ko gre za lepotno rutino in nego kože, se nas večina osredini predvsem na nego obraza. Vendar to žal ni edini del telesa, kjer se pojavljajo drobne gubice, brazde in hiperpigmentacije. Seveda že skladno z beauty nasveti največ časa in pozornosti pa tudi dragih izdelkov posvetimo negi področja okoli oči in ustnic, a tudi vrat, ramena in dekolte so nadvse občutljivi deli, nagnjeni k staranju, saj je koža tu tanjša.

Zelo podobno je z rokami, ki so prave ‘izdajalke’ kronološke starosti, pa če še takoa redno ‘zategujemo’, botoksiramo in polnimo obrazne konture s filerji. Roke so tiste, ki vsakemu opazovalcu takoj povedo, koliko smo stari, kakšno delo opravljamo in kako skrbimo za njih.

Kaj lahko storite same za popolno anti-age rutino? Nežne masaže, vlaženje, dodatki vitaminov in mineralov so tisto, kar vaša koža potrebuje, da upočasni proces staranja in vam omogoči, da se počutite izvrstno v svojem telesu. Vsak dan čistite kožo, posebej obraza, da bo koža lahko neovirano dihala in bo še dolgo ostala na dotik mehka, gladka in elastična. To so 3 stvari, ki jih lahko redno delate, da upočasnite videz staranja!

1. Masirajte vrat

https://www.instagram.com/p/Bok0bifgqhp/?utm_source=ig_embed

Za nego kože vratu ne potrebujete drugačnih izdelkov od tistih, ki jih že uporabljate za obraz. Pomembno pa je, da vsak dan masirate vratni predel s pomočjo hranljive kreme s potezami navzgor, od začetka vratu proti bradi. Cilj te rutine je izboljšati prekrvitev tkiva.

2. Negujte kožo na dekolteju

https://www.instagram.com/p/BoaH3tinSts/?utm_source=ig_embed

Koža dekolteja zahteva podoben tretma, kot nega kože vratu. Ne glede na to, kateri izdelek uporabljate. Vsak večer kožo očistite s pomočjo pilinga in jo nežno zmasirajte. Kožo dekolteja lahko masirate tudi s curki hladne vode iz tuša v smeri kazalca na uri. Nato nanesite kremo za vlago ali hranjenje.

https://www.instagram.com/p/BnR8N2yB0Mj/?utm_source=ig_embed

Poleg pilinga in kreme svojemu dekolteju občasno privoščite tudi hranljivo masko, lahko tudi iz domače izdelave, ritual pa ponavljajte enkrat tedensko. Zmešajte jogurt, jajce in nekaj kapljic vitamina E, da bo koža dekolteja žametno mehka in bleščeča.

3. Rokam posvetite še posebno nego!

Pozimi je koža rok še posebej na udaru zaradi nizkih temperatur in vetra ter centralne kurjave. Uporabljajte losjone, ki vsebujejo retinol, ta vpliva na večjo proizvodnjo kolagena. Za nego rok lahko uporabite tudi serum, ki ga sicer namenjate negi kože obraza. Blagodejni kolagen deluje protistarostno tudi na roke, ne le na kožo obraza! Geli s hialuronsko kislino pa bodo pomagali koži rok ohraniti elastičnost.

D. S.

Foto: Instagram, Unsplash, YouTube, Beauty Heaven

New Report

Close