Oglasno sporočilo /

3 hitri, a zdravi recepti za malice v službi

Vsi vemo, da pridejo dnevi, ko smo že siti dostave hrane v službo in si želimo preprostega domačega obroka.

A tu se zatakne: številni popoldne ali zvečer preprosto nimajo časa za pripravo malice za v pisarno naslednji dan.

Rešitev so preprosti, a zdravi recepti, ki ne vzamejo več kot 40 minut – od priprave živil, do končne jedi na krožniku.

 

Za vas imamo tri slastne ideje, kako v naslednjih dneh poskrbeti za najboljše malice, ki jih prinesete od doma, v svoji posodici!

Zapečeni bolognese

Ta recept bo dovolj za tri osebe, kar pomeni, da lahko z domačim kosilom v pisarni razveselite še dve sodelavki.

Potrebujete:

  • 300 g testenin fusilli Zlato polje
  • 3 žlice olivnega olja
  • 300 g mletega mesa
  • 100 g rdeče paprike
  • 60 g stebla zelene
  • 1 mešanica za špagete bolognese Fant (58 g)
  • 100 ml pasiranega paradižnika
  • 100 ml sladke smetane
  • 150 g rikote ali mocarele

Priprava:

  1. Testenine skuhamo in odcedimo. V naoljeno ognjevarno posodo naložimo testenine.
  2. Na segretem olju popečemo meso.
  3. Dodamo na kocke narezano papriko in steblo zelene, narezano na rezine, nato pa vse skupaj na hitro popečemo.
  4. Vsebino vrečke Fant stresemo v 500 ml mlačne vode. Zalijemo popečeno meso, dodamo pasiran paradižnik ter smetano in počakamo, da zavre. Med občasnim mešanjem kuhamo na majhnem ognju 10 minut.
  5. Prelijemo čez testenine, razporedimo zdrobljeno rikoto (ali mocarelo, narezano na rezine) in pečemo okrog 20 minut v pečici, segreti na 200 °C.
  6. Sočne testenine postrežemo z zeleno solato.

Nasvet:

Recept lahko pripravimo tudi z ostalimi testeninami Zlato polje (peresniki, …).

Čas priprave: 35 minut

Piščanec z gobami in fižolom

Ta recept bo dovolj za štiri osebe.

Potrebujete:

  • 300 g piščančjih beder brez kosti
  • 3 žlice olja
  • 1 korenček
  • 300 g gob (jurčki, šampinjoni, lisičke)
  • 150 g pelatov Podravka
  • 1 mešanica za piščanca z gobami v smetanovi omaki Fant (55 g)
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • 200 g konzerviranega belega fižola
  • sol
  • črni poper Maestro
  • 1 žlica nasekljanega peteršilja

Priprava:

  1. Piščančja bedra popečemo na segretem olju do zlate barve.
  2. Vzamemo jih iz ponve, na olje pa dodamo korenček, narezan na kolobarje.
  3. Na hitro ga popražimo in dodamo narezane gobe in pelate.
  4. V ponev vrnemo meso, dolijemo malo vode in pokrito dušimo 15 minut.
  5. Vsebino vrečke Fant zmešamo s 400 ml hladne vode in smetano ter dodamo mesu in zelenjavi.
  6. Ko zavre, med mešanjem kuhamo 5 minut na počasnem ognju.
  7. Pred koncem kuhanja dodamo odcejen fižol, po potrebi solimo, popramo in še na hitro pokuhamo.
  8. Potresemo s peteršiljem in postrežemo.

Nasvet:

Namesto beder lahko uporabimo meso drugih delov piščanca, narezano na kose.

Čas priprave: 35 minut

Tortelini s puranjim mesom in 4 vrstami sira

Ta recept bo dovolj za štiri osebe.

Potrebujete:

  • 400 g puranjega fileja
  • 500 g tortelinov s špinačo (ali špinačo in sirom)
  • 1 mešanica za zapečeno piščančje meso s 4 vrstami sira Fant (40 g)
  • 250 ml smetane za kuhanje
  • 2 žlici naribanega sira Grana Padana

Priprava:

  1. Puranji file narežemo na kocke.
  2. V ognjevarno posodo dodamo torteline in puranje meso. Vsebino vrečke Fant zmešamo s 100 ml vode in smetano za kuhanje ter prelijemo čez vsebino v posodi. Vse potresemo z naribanim sirom.
  3. Pečemo okrog 30 minut v pečici, segreti na 200 stopinj Celzija.
  4. Zapečeno puranje meso postrežemo takoj s solato po želji.

Nasvet:

Po želji lahko po jedi potresemo hrustljavo zapečene koščke pancete ali pršuta.

Čas priprave: 40 minut

Pa dober tek!

New Report

Close