3 modna pravila, ki nam jih je zapustila Coco Chanel

11. november 2019

3 modna pravila, ki nam jih je zapustila Coco Chanel

11. november 2019

Imela je željo, da spremeni žensko modo, vendar ni vedela, da bo za vedno pustila svoj pečat.

Modna ikona, revolucionarka in modna oblikovalka se je odločila, da bo žensko modo spremenila za vedno in jo naredila naravno elegantno in prefinjeno.

Izpolnila je vse, kar si je zamislila: o njej se v modnih krogih še vedno govori, številni znani oblikovalci pa še vedno slepo sledijo njenim pravilom, saj lahko celo v 2019 njen slog imenujemo relevanten.

3 modna pravila, ki nam jih je zaupala Coco Chanel:

Brez dragih oblačil

Coco je modnim sladokuscem jasno povedala, da dragih oblačil sploh ne potrebujejo, ker kolikor dražje so, toliko slabše so videti. Ustvarila je krilo ravnega kroja, ki je komaj prekrilo kolena in to je bil pravi bum! Njen kroj je poudaril ženski pas, boke in neverjetne noge. Tako krilo se lahko kombinira samo s čevlji z visoko petko.

Razkošne in pisane ženske večerne toalete so bile preprosto uničene, ko je Coco oblikovala malo črno oblekico, ki je še danes klasika, tako za mlada sodobna dekleta, kot zrele ženske.

Clutch torbica

Coco je eleganco videla v preprostih torbicah. Clutch torbica s paščkom, ki se nosi preko ramen, je njen izum. Seveda te torbice niso redkost in jih vidimo na vsakem koraku, celoten čar pa je popolnoma v skladu s slogom Chanel. Originalna torbica Chanel ima nebleščečo barvo, pravokotno obliko, pašček mora biti prepleten z usnjem in kovino, imeti mora skriti žepek in imeti kvadratno zaponko.

Ta slog, po mnenju Coco Chanel, lahko še najbolj dolgočasni obleki doda prefinjen videz.

Parfum

Coco je ob predstavitvi svojega, danes legendarnega, parfuma No. 5 dejala, da tako diši ženska duša. Prefinjen volj šmarnic nikogar ne pusti ravnodušnega. Med enim izmed številnih intervjujev so Marilyn Monroe vprašali, kaj ima v postelji oblečeno, je odgovorila:

»Nič. Samo 5 kapljic Chanela.«

Foto: Getty

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close