3 najpogostejše napake pri nakupovanju čevljev

06. november 2023

3 najpogostejše napake pri nakupovanju čevljev

06. november 2023
Foto: Instagram @_jasna_vale

3 najpogostejše napake pri nakupovanju čevljev

06. november 2023
Foto: Instagram @_jasna_vale

Prodajalci čevljev odgovarjajo.

Če bi se morali odločiti za eno stvar, ki nam pri nakupovanju ni všeč, je nedvomno vračanje že kupljenih stvari. Največkrat se nam to zgodi, kadar kupujemo čevlje. Ne samo, da bomo razočarani, ker je bil nakup popolnoma zgrešen, ampak tudi zaradi dejstva, da bomo morali vrniti prav tiste čevlje, zaradi katerih smo bili pred nakupom tako vznemirjeni.

Prodajalce čevljev smo zato prosili, naj nam odgovorijo na dve vprašanji: Katere so najbolj pogoste napake pri kupovanju čevljev in zaradi česa čevlje največkrat vračajo?

Foto: Instagram

Napačna številka čevljev

Razlog številka 1 za vračanje čevljev, je napačna številka. Čeprav je to eden izmed najbolj očitnih razlogov, je včasih lahko čisto izven kontrole. Ženske mnogokrat hitijo in ne posvečajo dovolj pozornosti med nakupovanjem, zato se lahko zgodi, da kupijo par čevljev, brez da bi jih pomerile.

Pri spletnem nakupovanju prodajalci svetujejo, da dobro pogledate “sizing chart”, ki ga imajo trgovine na strani. Prav tako je priporočljivo, da preberete komentarje žensk, ki so že kupile isto znamko čevljev.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Neudobni čevlji

Preden vrnete čevlje zato, ker ste ugotovili, da so zelo neudobni, poskušajte sami rešiti ta problem. Dajte jim še eno priložnost, kupite silikonske vložke ali jih odnesite k čevljarju, da vam pomaga. Če nič od tega ne deluje, jih vrnite.

Impulzivni nakup

Po podatkih prodajalcev večina žensk vrne čevlje zato, ker jim ob prihodu domov kar naenkrat niso več všeč. Da bi se temu izognili, prodajalci svetujejo, da pred nakupom vedno dobro razmislite o čevljih. Če niste prepričani, jih pustite v trgovini. Če po tednu dni še vedno razmišljate o njih, potem si zaslužijo mesto v vaši kolekciji obutve.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close