3 odlični domači pilingi, ki odstranjujejo nečistoče in akne

04. februar 2020

3 odlični domači pilingi, ki odstranjujejo nečistoče in akne

04. februar 2020

Soda bikarbona je naravno zdravilo, ki je vedno pri roki in ga lahko postavimo ob bok najboljšim lepotnim izdelkom.

Je večnamenski izdelek, ki ga odlikujejo antibakterijske in protivnetne lastnosti, zato je idealen za čiščenje obraza. Soda bikarbona ne odstranjuje samo odmrlih kožnih celic in bakterij, ampak preprečuje tudi njihovo širjenje.

Poleg tega ne bo poslabšala vašega naravnega pH kože, vendar ga osebam z občutljivejšo kožo ne priporočamo.

V nadaljevanju vam predstavljamo 3 domače pilinge za obraz s sodo bikarbono.

Soda bikarbona & voda

Doma izdelani piling s sodo bikarbono in vodo pomaga pri zasičenosti kože s kisikom ter preprečuje nastanek prvih gubic. Ta piling pomaga omehčati sebum, kar olajša odstranjevanje umazanije in odmrlih kožnih celic.

Zmešajte eno čajno žličko sode z eno čajno žličko vode ter naredite homogeno zmes, ki jo nanesete na očiščeni obraz. Masko pustite delovati približno 30 minut, nato pa jo sperite z mlačno vodo.

Soda bikarbona & ovsena kaša

Piling je odličen za boj proti aknam, koža pa postane gladka in sijoča. Ovsena kaša deluje kot naravni vlažilec, ki ga soda bikarbona še ojača. Maska iz teh dveh sestavin kožo oskrbuje z vitamini, minerali in oljnimi hidrati.

Dve žlici sode zmešajte z dvema žlicama ovsene kaše ter žlico vode. Zmes nanesite na obraz, pustite stati nekaj minut, nato pa jo s krožnimi gibi in toplo vodo odstranite z obraza.

Soda bikarbona & mleko

Mleko vsebuje veliko vitaminov in se ob nanosu neposredno na obraz spremeni v naravni vlažilec, saj vsebuje mlečno kislino, ki povečuje proizvodnjo kolagena ter elastičnosti.

Zmešajte eno žlico sode z eno žlico mleka in dobljeno zmes nanesite na obraz. Pustite delovati približno 10 minut, nato pa masko s krožnimi gibi in hladno vodo sperite z obraza.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close