3 preprosti koraki do popolnih, seksi ustnic

29. september 2023

3 preprosti koraki do popolnih, seksi ustnic

29. september 2023
Foto: Instagram @rosiehw

3 preprosti koraki do popolnih, seksi ustnic

29. september 2023
Foto: Profimedia

Predstavljamo 3 trike (plus enega bonus) za lepše, mehkejše, sočnejše, na videz mlajše in večje ustnice, ki vabijo k poljubljanju.

Ustnice so bila vedno v središču obraza in so pomemben adut lepote, če so lepo oblikovane in negovane, kot da bi že s tem dvojim dobesedno klicale k poljubom. Ker pa jih pogosto pozabimo negovati, lahko hitro postanejo hrapave in grobe. A brez skrbi, da se jih rešiti.

Predstavljamo vam 3 trike, s katerimi bodo vaše ustnice v hipu lepše, bolj negovane in pripravljene za vroče poljube.

Foto: Unsplash

Nega

Piling ustnic je zelo pomemben. Na krtačko za zobe nanesite negovalni balzam za ustnice, ustnice zmočite z vodo in po ustnicah nežno drgnite s krtačko s krožnimi gibi.

Balzam lahko zamenjate za mešanico medu in sladkorja, ki ste ga zmešali skupaj in nanesli na usta ter izvedli enak postopek s krtačko. Ustnice bodo božansko mehke, šminka ali bleščilo, če ju boste kasneje sploh želeli uporabiti, pa bosta brez napake zdrsnila čez ustnice in vam dala brezhiben videz.

Baza ali podlaga

Na ustnice ponovno nanesite čisto malo balzama kot podlago. Izberite svinčnik za obrobo ustnic v čim bolj podobnem barvnem odtenku, kot je sama šminka. Tako boste dosegle videz polnejših ustnic in jim dodali viden volumen.

Skrbno in natančno obrobite ustnice z barvnim svinčnikom in se držite naravnega roba ustnic. Če jih želite malce povečati, pa vlecite svinčnik za usta tik nad naravno linijo ustnic.

Foto: Pexels

Ličenje ustnic

Šminko lahko naneste neposredno iz tulca, a strokovnjaki predlagajo ličenje s pomočjo čopiča za nanašanje šminke, saj je rezultat bolj natančen. Začnite nanašati s čopičem na notranjih kotičkih ustnic, potem pa vzemite v roko šminko in z njo direktno iz tulca zapolnite še nepobarvan del ustnic.

Uporabite klasično šminko, saj šminka za usta v tekoči obliki (ponavadi ima ščetko ali ozek čopič na koncu) zaradi svoje teksture usta navidezno pomanjša.

Bonus trik

Za popoln videz potapkajte nad zgornjo ustnico (tik nad Kupidovim lokom) malce svetlečega belega senčila (tistega za senčenje vek). Pod spodnjo ustnico (navpično glede na najnižjo točko Kupidovega loka) pa s prstom nežno nanesite malce bronzerja in ga vtrite v kožo. Poskusite, razlika bo izjemna: lepo definirane in na videz čvrstejše ter polnejše ustnice!

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close