3 razlogi, da modrčki niso več v modi, sploh poleti

11. junij 2019

3 razlogi, da modrčki niso več v modi, sploh poleti

11. junij 2019

Nedrčke poznamo in nosimo že vse od leta 1914, ko so bili oblikovani in ponujeni ženski populaciji za podporo dojkam ter oblikovanje postave. Zakaj jih zdaj nenadoma zavračamo?

Če je verjeti ‘modnim strokovnjakom’, naj bi ženske letošnje poletje (najbrž na veliko veselje moških) naokoli hodile kar brez modrcev in torej mimoidočim kazale lepo nihajoče dojke brez opore…

PARIS, FRANCE – JANUARY 23: (EDITORS NOTE: Image contains partial nudity.) (L to R) Kendall Jenner, Bella Hadid and Eva Herzigova attend the Christian Dior Haute Couture Spring Summer 2017 Bal Masque as part of Paris Fashion Week on January 23, 2017 in Paris, France. (Photo by Victor Boyko/Getty Images for Dior)

Ženske smo nedrček spoznale šele leta 1914, pred zgolj 105 leti. Zakaj bi nenadoma želele biti brez njega, sploh, ker našim prsim daje oporo, jih lepo oblikuje v želeno formo in pomaga vizualno ‘uskladiti’ postavo, da je ta videti kot peščena ura? Tu so 3 razlogi za to ‘revolucionarno’ dejanje, poudarjamo, da po mnenju ‘poznavalcev’ in ne recimo našega uredništva.

1. Udobje

https://www.instagram.com/p/BPDef0oALRB/?utm_source=ig_embed

Dejavniku udobnosti res ni mogoče oporekati. Modrčki nas pač tiščijo, oblikovanje dojk gor ali dol. Ste vedele, da je na trgu vse več nedrčkov t.i. ‘univerzalne’ velikosti? Tudi konfekcijske številke ne pomagajo. Med seboj smo si različne, ena ženska potrebuje globjo košarico, druga plitvejšo, nekaterih je ‘več čez hrbet’, druge so vitke kot srne. Zato ni dovolj, da poznamo svojo številko, recimo 80C. Kajti pri eni znamki spodnjega perila nas bo tiščalo čez hrbet zaradi prekratkih zaponk, pri drugi nas bo ‘zmanjkalo’ v košaricah. Omenjeno je tudi razlog, da celo ob pomoči prodajalke težko najdemo primeren nedrček zase. Vse do zdaj smo morale trpeti diktat modnih znamk ter industrije spodnjega perila!

2. Feministični upor

https://www.instagram.com/p/BtyTIjunurs/?utm_source=ig_embed

Ko odvržejo ta kos oblačila, ženske dobijo svobodo, kakršne prej niso slutile oziroma imele. Vse več ‘milenijk’, torej deklet, rojenih ob prelomu tisočletja, ne mara nositi nedrčkov in s tem na novo obujajo borbo za žensko enakopravnost, ki se je začela v 60. ter 70. letih minulega stoletja. Tiste, ki smo bile rojene v vmesnem obdobju, smo v resnici že pozabile na dejstvo, da so si morale naše babice izboriti volilno pravico in se uprle privezanosti k štedilniku, otrokom in cerkvi. Milenijke pa so, podobno, kot njihove babice, zaznale, da se vrača patriarhat in se proti temu borijo tudi tako, da so odvrgle modrce.

3. Prihranek denarja

https://www.instagram.com/p/BjuWjf9Duas/?utm_source=ig_embed

Zadnji razlog, ki so se ga spomnili ‘modni strokovnjaki’, se morda zdi za lase privlečen. Nedrček je še vedno cenejši od kakovostne srajce ali celo plašča. A vseeno: kakovosten nedrček ni ravno poceni. Treba je vedeti, da se s pogostim pranjem ta kos spodnjega perila hitro obrabi ter izgubi obliko, tudi, če ga ves čas peremo na roke in ne v pralnem stroju! Mnoge samozavestne ženske to moti. Nimajo časa prati nedrčka na roke in tudi denarja jim je škoda.

Vsekakor je treba pod točko 3 omeniti naslednje: oblika naših prsi, njihova velikost, teža ter polnost se z leti nenehno spreminjajo. Dovolj je že, da se zredimo ali shujšamo za 5 kilogramov, kaj šele več, pa se nam modrček, ki smo ga prej nosile, ne bo več prilegal. To pa pomeni – nenehno kupovanje novih modrcev, takoj, ko se zredimo/shujšamo/staramo.

Ni kaj, cenovni dejavnik morebiti celo drži! Kakorkoli, če želite biti v trendu, je poletje idealno za to ‘uporniško’ dejanje. Odvrzite modrček, oblecite prozorno majico ali obleko ter zakličite:

“Naj živi svoboda!”

Vsekakor pa vam omenjeno priporočamo samo, če ste mlade (manj kot 35 let) in vam dojke še lepo stojijo pokonci…

D. S.

Foto: Instagram, YouTube, Pinterest, Extra.ie

Style. Več novic

New Report

Close