3 razlogi, zakaj moški zapustijo dobre ženske

22. februar 2022

3 razlogi, zakaj moški zapustijo dobre ženske

22. februar 2022
Foto: Unsplash

Je vaš partner prekinil z vami in se sprašujete, zakaj, saj ste imeli občutek, da je vse v redu? Morda je to eden izmed razlogov.

Razhoda morda ne pričakujete in menite, da do njega ne bo prišlo, čeprav globoko v sebi čutite, da nekaj ni v redu. A lahko vas vseeno preseneti, ko do njega pride. Ne glede na to, kako je prišlo do tega, je imel vaš partner morda še nek skrivni razlog, ki si ga ni upal razkriti.

In morda ste mislili, da pri vašem partnerju to ni mogoče, saj je bil vedno ranljiv in odprt, a mnogi moški se še vedno bojujejo s težavami, ki jih pogosto zmedejo. Razumevanje teh težav vam lahko morda pomaga preprečiti razpad vajine zveze.

Počutil se je pod pritiskom

Ste si želeli več ljubezni, seksa, naklonjenosti, kot vam je namenil? Ali pa ste imeli pogosto občutek, da popravljate vajin odnos? Če ste to kdaj v svojem razmerju občutili, potem je po vsej verjetnosti v vajinem razmerju prišlo do neravnovesja. Zato je on najverjetneje čutil veliko pritiska in si misli, da ni dovolj dober za vas. Za to pa niste krivi vi.

Večina moških beži pred čustvenim pritiskom, ker je to v njihovih mislih boj za življenje. Čustveni pritisk izziva nerazvit del človeka, zaradi česar se počuti nepripravljenega za spopadanje z njim. V mislih čuti, da vse, kar počne, ni in nikoli ne bo dovolj dobro za vas. To povzroči, da se moški zaprejo in zaklenejo svoja srca, namesto da bi se bolj ukvarjali z občutki pritiska ali nezadostnosti.

Foto: Unsplash

 Tekmujeta v razmerju

Če mora moški z žensko tekmovati za nadzor nad razmerjem, se ne počuti samo, kot da ni pravi zanjo, ampak si tudi misli, da v življenju njegove partnerice ni mesta za njegovo moškost. To ne pomeni, da bi moral moški nadzorovati celotno zvezo, to ni dobro za nikogar v zvezi.

Namesto tega bi moral imeti uspešen odnos komplementarne prednosti, kjer se vsaka oseba odreče nadzoru na določenih področjih. Če se to ne zgodi, obe strani tekmujeta za zmago in na koncu trpi odnos. Ta dinamika se pojavi v sledečih scenarijih:

  • V družabnem kontekstu s prijatelji. Se vedno prepirata, kdo je imel “prav” pred prijatelji?
  • Finance. Ali zaslužite več denarja kot on? In kar je še pomembneje, ali ste kdaj govorili o tem na način, da se počuti slabo?
  • Sprejemanje odločitev. Ste se v zvezi vedno vi odločali? Kje jesti, kaj zabavnega početi, ali katere filme gledati?

Če se je počutil, kot da ste proti njemu namesto zanj, se nikoli ni počutil popolnoma sposobnega odpreti svojega srca, ker se je bal, da bi izgubil “igro” in bil ranjen.

Foto: Pexels

Misli, da ga ne spoštujete

Moški ne more graditi življenja z žensko, ki ga ne spoštuje. Čutiti mora, da ga partnerica podpira in vedeti mora, da ga bo tudi v najšibkejšem trenutku sprejemala. Prav v tem se skriva resnica vaše vrednosti, vi ste ključ.

Če želite, da vam pokaže vse, kar ima v sebi, vključno s svojo nežnostjo in pripravljenostjo, da se posveti sebi, mora čutiti, da ga spoštujete, saj je to zanj eden od temeljev odnosa. Če ima ob sebi žensko visokega kalibra, lahko v življenju tvega več in dejansko izkusi več svobode, kot je mogoče, ko je sam.

Zdaj, ko poznate razloge, zakaj je odšel, kako ga dobiti nazaj? Čas je, da razmislite in ukrepate čim prej, da popravite situacijo, če ga še vedno resnično ljubite. Ko boste znali prebiti njegovo obrambo in se dotakniti najglobljega dela njegovega srca, bo začutil neustavljivo umirjenost in zaupanje, da ga resnično in globoko razumete.

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close