3 slovenski Instagram profili, ki skrbijo za dnevno dozo motivacije

18. julij 2022

3 slovenski Instagram profili, ki skrbijo za dnevno dozo motivacije

18. julij 2022
Foto: Cartsy Fartsy

Pride dan, ko imate vsega dovolj. Takrat sta na voljo dve opciji – ali greste spati in na vse pozabite ali pa se zatečete k tem trem Instagram profilom, ki sledilce motivirajo s svojimi iskrenimi in duhovitimi citati in zapisi.

Deklica.si

Instagram profil Deklica.si takoj navduši z barvitimi in zabavnimi ilustracijami, ki so delo Kaje Berlot, sicer izvršne urednice Cosmopolitana. Njen profil je njena ustvarjalna platforma, kjer izraža svoje kreativne zamisli in ideje. Ob pogledu njenih grafik se zdi, da je za njimi nekdo z ogromno risarskimi spretnostmi, a ni ravno tako.

View this post on Instagram

A post shared by Kaja Berlot (@deklica_si)

“Vsi, ki me poznajo vedo, da v risanju res nisem dobra. Ravno zato sem si kupila tablico, da sem se preko nje naučila risati, ker mi je bilo tako lažje, kot na roke. Zdaj mi gre malo bolje, sicer pa so to še vedno precej enostavne oblike,” pravi skromno.

No, mi se z njo nikakor ne strinjamo. Njene grafike se zdijo vse prej kot enostavne, njeni citati pa nas vedno spravijo v dobro voljo! Z njimi poskrbi, da se ženske v svojem telesu bolje počutimo, da smo razumljeni, ko nas razkuri delovni čas uradnikov in da brez slabe vesti pojemo še en košček torte.

Njene duhovite citate lahko v spletni trgovini kupite celo v obliki printov, majic, nalepk in našitkov in tako poskrbite, da bo dnevna doza motivacije ves čas z vami.

Sita Bullshita

Si tudi ti sita bulls**ta? Potem je ta profil pravi zate! Na njem najdeš motivacijske zapise, ki te bodo opomnili, da poskrbiš zase in daš svoje potrebe na prvo mesto.

Ideja zanj se je porodila dolgoletnima prijateljicama Jasmini in Melisi ob kozarcu vina. “Saj veste, kako je. Ženske se dobimo na pijači in potem jamramo … in tako sva se nekega dne odločili, da ustvariva Instagram profil, kjer bova lahko vso to slabo voljo spravili iz sebe,” razlaga Melisa.

Profil je namenjen vsem, ki se želite izpovedati in iz sebe izliti slabe občutke. “V zasebna sporočila dobivava daljše in krajše izpovedi ljudi, ki jih potem oblikujeva v citat. Na tak način ima vsak možnost soustvarjati ta profil.” Če tudi tebi leži na duši kakšno breme, ga torej brez skrbi odloži na njunem profilu!

Cartsy Fartsy

Cartsy Fartsy je izpeljanka iz art (umetnost) in fart (prdec) ter označuje umetnost, ki to v resnici ni. “Na začetku smo ponujali le voščilnice, zato smo izpeljanki na začetek dodali črko C (card – voščilnica) in dobili Cartsy Fartsy, kar najbolje opiše našo duhovito ‘umetnost’,” pravi Kaja, ki skrbi za kreativni del, vajeti nad poslovnim delom pa drži Miha.

“Uživam v tem, da skupaj ‘skracam’ nekaj, kar je drugim zanimivo oziroma jim celo polepša dan,” pravi nekdanja kreativka v marketinškem podjetju, ki inspiracijo za grafike črpa iz vsakdanjega življenja.

Njena sporočila te bodo v trenutku motivirala in pregnala slabo voljo. “Z idejo o Cartsy Fartsy sva se spogledovala ob iskanju voščilnic za različne priložnosti, pa naj je šlo za rojstni dan, poroko ali rojstvo otroka. Ponudba voščilnic se nama je zdela precej enolična, zato sva želela ponuditi nekaj drugačnega, nekaj kar temelji na duhoviti ideji in enostavni, a nazorni ilustraciji.”

Ponudbo sta razširila še na plakate in printe, ki so zdaj njuna poglavitna dejavnosti in so poleg izvirnih ilustracij ter prikupnih skodelic na voljo v njuni spletni trgovini.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close