Štiri lepotna pravila, ki se jih manekenke dnevno držijo

15. marec 2024

Štiri lepotna pravila, ki se jih manekenke dnevno držijo

15. marec 2024
Foto: Instagram @karliekloss

Karlie Kloss, Giselle Bündchen, Izabel Goulart in druge manekenke se strogo držijo naslednjih lepotnih pravil, zakaj se jih ne bi tudi vi?

Večina manekenk ima svoj ustaljeni lepotni režim, ki se ga drži, ne le pred začetkom modnih revij, ampak skozi vse leto.

Okej, ne gre zanemariti dejstva, da je pri večini manekenk za lepoto (in tudi dobro staranje) poskrbela genetika, pa vendar morajo tudi one redno skrbeti, da to ohranjajo. Vsakodnevno se držijo vsaj štirih pravil, da so vedno videti sveže, zdravo in lepo.

Foto: Instagram @izabelgoulart

Vsakodnevno vlaženje kože

Hidratacija ima čudežne učinke na delovanje metabolizma in mladosten videz kože. Zato je priporočljivo, da se izogibate gaziranih pijač in alkohola, ki vaše telo in s tem tudi kožo, dehidrirajo.

Namesto omenjenih pijač pijte čim več vode. Prav tako je priporočljivo, da v mlačno vodo stisnete malo limoninega soka. Hidracija se lahko rešuje tudi s koristno navado – z vsakodnevnim nanašanjem vlažilne kreme, ki neguje kožo tako pozimi kot poleti.

Foto: Instagram @izabelgoulart

Jejte čim več hrane, bogate z vlakninami

Za uravnoteženo telesno težo in zdravo prehrano je zaželen dnevni vnos hrane, bogate z vlakninami, kar bo ugodno vplivalo tudi na vaš prebavni trakt. Živila, bogata z vlakninami, so žita, kot so ječmen, rž in oves. ter stročnice, kot so grah, leča in fižol, prav tako špinača, krompir in korenje.

Foto: Instagram @karliekloss

Vsaj 7 ur spanja

Čeprav imajo manekenke zelo zaseden urnik, pa nikoli ne spijo manj kot 7 do 8 ur. Spanec je bistven za svež in spočit videz. Zato poskrbite, da boste vsako noč spali vsaj sedem ur, če ne želite, da bi nespečnost in neprespanost vplivala na vaš videz.

Foto: Instagram @gisele

Redna vadba

So vam znane novoletne zaobljube o pričetku vadbe in podobne tudi nekaj mesecev kasneje, ko se začne nasmihati poletje? Mogoče je čas, da redno vadbo vključite v svoj urnik skozi vse leto. Prav vse top manekenke namreč telovadijo vsak dan, ne glede na letni čas.

Redna vadba poskrbi za napeto telo ter dobro formo in pomaga koži, da je elastična in zdrava. Poleg tega organizem pri vadbi s potenjem odvaja strupene snovi.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close