4 načini, da ugotovite, ali vaša zveza nima prihodnosti

08. junij 2021

4 načini, da ugotovite, ali vaša zveza nima prihodnosti

08. junij 2021

Tudi najboljši odnosi ne morejo mimo konfliktov – nasprotno, konflikti so pomembni, da je odnos zdrav in uravnotežen. Na žalost pa je izražanje kritike glede partnerja pogosto vzrok za burno debato ali prepir.

Ali je v odnosu s partnerjem vse dovoljeno in lahko izrazimo vsa svoja nestrinjanja in kritiko? Ne. Kritika se ne sme ponavljati, partner ne sme kritizirati stvari, ki jih vi ne morete spremeniti in partner ne sme z vami manipulirati. V resnici obstajajo stvari, ki jih partner ne sme kritizirati. Če izrazi nestrinjanje z naslednjimi stvarmi, potem je to znak za alarm v zvezi. Kritika na račun naslednjih štirih stvari lahko ogrozi tudi vezo, ki je močna in ji gre dobro.

1. Videz

Če partner kritizira vaš videz, premislite, ali res želite biti v taki vezi. Pripombe na račun stvari, ki jih pač ne morete spremeniti – nos, pege, velikost vaših prsi ali tega, kako visoki ste. Partner želi zmanjšati vašo samozavest, kar ni samo žaljivo in škodljivo, ampak tudi izjemno nespoštljivo. Partnerja bi se med seboj morala vzpodbujati, pohvaliti, ob partnerju pa bi se morali počutiti sproščeno in samozavestno. Konstantne pripombe in kritike na račun vašega telesa samo uničujejo odnos. 

Profimedia

2. Družina

Ali vaš partner kritizira vaše starše, brate, sestre, stare starše? Potem spet kritizira nekaj, česar ne morete spremeniti. Vaš partner se ne bi smel norčevati iz vaše družine, kajti takšno imate in vaš partner se mora na to navaditi in jih sprejeti, o tem ni debate, ni pogajanja. Seveda pa lahko izrazi konstruktivno kritiko ali poda kakšen predlog, o katerem lahko skupaj razpravljata. 

3. Osebne značilnosti

Ste to, kar ste! Načina, kako ste odraščali, in dogodkov iz vaše preteklosti pač ne morete spremeniti ali izbrisati. Zaradi vaše preteklosti ste, kjer ste, in se postali to, kar ste. Vaš partner bi moral sprejeti vse vaše napake, navade in tudi muhe. Med takšne značilnosti sodita tudi vera in kultura. Če partner kaže izrazit odpor do določenih stvari, morate biti previdni. O njih se lahko pogovarjamo, toda če partner večkrat izrazi negativno kritiko, potem v vaši zvezi nekaj škripa oziroma ta zveza nima dobrih osnov. Če vas partner ne more sprejeti takšne, kakršne ste, potem premislite, ali želite biti v takšnem odnosu. 

Profimedia

4. Kariera

Ali partner kritizira vaše karierne odločitve, višino vaše plače ali področje, na katerem delate? Potem to ni dober znak, gre namreč za vaše načrte in želje. Za svojo strastjo in cilji morate stati, ne glede na to, kako veliki in pomembni so. Pomembno vlogo ima še posebej plača. V primeru, da ima vaš partner precej višjo plačo, so vsi stroški ter življenjski standard odvisni od njegovega prihodka. Velike razlike pa dolgoročno lahko pomenijo težave v zvezi.

Prispevek je bil prvotno objavljen na miss7.

Style. Več novic

New Report

Close