Kaja Flisar / 22. maj 2023

Kombinacija tedna: palazzo hlače

Na področju mode trendi pridejo in gredo, vendar nekateri slogi prestanejo preizkus časa. Eden takih so palazzo hlače, ki s svojo široko silhueto in padajočo tkanino že desetletja simbolizirajo eleganco in udobje.

Palazzo hlače so postale priljubljene že v poznih šestdesetih in zgodnjih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Ohlapen kroj, ki so ga navdihnile tradicionalne bližnjevzhodne in južnoazijske noše, je postal simbol boemskega in hipijevskega gibanja. Lahka tkanina in sproščeno prileganje sta nudila občutek svobode in osvoboditve od pretirano oprijetih oblačil.

Z leti so se palazzo hlače razvile in posodobile in danes jih lahko najdemo v različnih tkaninah – od lahkega šifona, do zračnega lana in razkošne svile, dolžinah – segajoče do gležnjev ali do tal, z visokim ali nizkim pasom in edinstvenimi potiski, ki povzdignejo klasičen dizajn.

Foto: Instagram

Ena največjih prednosti palazzo hlač je njihova vsestranskost. Z lahkoto se iz sproščenih preobrazijo v formalne oprave, zaradi česar so primerne za različne priložnosti. Tukaj je nekaj idej za kombiniranje:

Enostavno šik: palazzo hlače kombinirajte z oprijetim zgornjim delom, da ustvarite sproščen, a prefinjen videz. Odločite se za enobarven dizajn ali subtilne potiske, da ohranite poudarek na silhueti hlač.

Formalna eleganca: polepšajte svoje palazzo hlače tako, da jih kombinirate z lepo krojenim blazerjem ali strukturirano bluzo. Dodajte izrazit pas in dopolnite videz z visokimi petami, ki bodo podaljšale vaše noge.

Foto: Instagram

Bohemske vibracije: Če ste ljubiteljice boho estetike, palazzo hlače kombinirajte z ohlapno, padajočo bluzico, ki jo dopolnite z več sloji verižic, klobukom in parom udobnih sandalov.

Pripravljene na dopust: Za na dopust izberite palazzo hlače iz lahkih, zračnih tkanin, kot sta lan ali bombaž. Kombinirajte jih z enostavnim topom, slamnikom in sandali ter ustvarite lahkoten, a eleganten videz, idealen za pobeg na plažo ali v tropsko avanturo.

Foto: Instagram

Pobrskali smo po trgovinah in poiskali nekaj modelov palazzo hlač, ki vas bodo navdušili!

Avtor
Piše

Kaja Flisar

New Report

Close