4 napake pri ličenju, ki uničijo vaš videz na posnetku

Bi rade končno naredile odličen ‘selfie’ ali bile videti dobro na fotografiji? Upoštevajte naslednje nasvete…

Če nikakor niste zadovoljne s svojo podobo na fotografijah tudi po nešteto poskusih, za to morda nista kriva niti kot fotografiranja, niti slaba leča, vgrajena v pametni telefon. Razlog se lahko namreč skriva tudi v napačni tehniki ličenja, zato ne vrzite puške v koruzo, ampak berite naprej.

Po podatkih portala Social Media Today povprečna oseba iz razvitega sveta na družbenih medijih preživi tudi po dve uri dnevno, v času življenja bi to pomenilo 5 let in 4 mesece – to so podatki o povpečnem uporabniku, mimogrede, nekateri tam zapravijo še bistveno več časa.

Kar velik delež uporabnikov na družbenih omrežjih najraje deli svoje fotografije s prijatelji in znanci, resničnimi ali virtualnimi. Najsi to priznamo ali ne, ljudje smo precej samovšečna bitja, skoraj vsakomur je pomembno, da je na fotografiji videti dobro (nikoli se ne ve, kdo gleda naše posnetke, kajne). Za ženske pa to še sploh velja.

Kelli Bartlett med delom

Poleg svetlobe, kota posnetka in izbrane poze lahko na kakovost slike in končnega videza vpliva tudi ličenje. Slab make up – slab posnetek, trdi umetnica ličenja Kelli Bartlett iz studia Glamsquad, ki je naštela 4 najpogostejše napake pri ličenju, zaradi katerih smo na posnetkih ali sebkih (kot rečemo v slovenščini selfiejem) videti čudno ali slabo.

# Preveč pudra

“Preveč slojev za izenačevanje tena in pretirano slojenje izdelkov (baza, puder) naredi vaš obraz nenaraven in dolgočasno umeten,”

opozarja Kelli.

Da bi dajale svež videz, nanesite puder samo na ključne točke na obrazu – na sredino čela, na brado, pod oči in na obe strani korena nosu. Tekoči puder nanesite s prsti, saj bo tako videz ličenja najbolj naraven, puder v kamnu pa s čopičem.

# Poskus, da bi imele popolne obrvi (kot na Instagramu)

Pred nekaj leti so si vse ženske zaželele imeti popolne in goste obrvi kot nekatere vodilne manekenke. Toda temne in natančno oblikovane obrvi so videti odlično samo v modnem editorialu v tiskani reviji, torej na fotografijah velikih dimenzij.

Za podoben učinek – toda brez izumetničenosti – na selfiejih pa Kelli naredi naslednje: uporabi maskaro in obarvan gel za obrvi, ki poudarijo obliko obrvi in dlakam dajo navidezno večjo globino ter gostoto. Za polnjenje vrzeli, torej tam, kjer so obrvi preredke, pa uporabi svinčnik, vendar zmerno in pretehtano. Na koncu obrvi s pomočjo krtačke rahlo razmrši, da doseže naraven videz.

# Preveč osvetljevalca

Čudovit sijaj na obrazu ali vtis, da ste preznojeni? Ja, uporaba osvetljevalca, sploh napačna, je spolzek teren. Če osvetljevalec nanesete pravilno, vam bo dal breztežen in svež, zdrav videz, preobilen nanos tega sicer odličnega pomočnika za ličenje pa doseže nasproten učinek.

Osvetljevalec nanesite zato samo na vrh ličnic, nad zgornjo ustnico in v notranje kotičke oči, izogibajte pa se njegovi uporabi na sredini obraza in na čelu.

# Slabo nanešena maskara

“Prekratke in ravne trepalnice učinkujejo, kot da so vaše oči utrujene,”

je opozorila umetnica ličenja Kelli Bartlett. Zato trepalnice zavihajte s pomočjo klešč, potem pa nanesite več slojev maskare na trepalnice. Več je v tem primeru tudi (videti) boljše.

 

Foto: Instagram, Pinterest, YouTube, Brushstroke, Reader’s Digest, Refinery29, Glamour

 

New Report

Close