4 stvari, ki jih nikoli ne bi smeli reči svoji samski prijateljici

13. februar 2024

4 stvari, ki jih nikoli ne bi smeli reči svoji samski prijateljici

13. februar 2024
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Če ste edino samsko dekle med zasedenimi prijateljicami, gotovo vsaj občasno občutite njihove ‘dobronamerne’ pritiske, da bi vas čim prej sparčkale z Gospodom Pravim.

Obstajajo besede, ki jih ni lepo reči svoji samski prijateljici, in to so štirje stavki in vprašanja, ki jih raje ne izrecite:

  1. “Seznanila te bom s svojim kolegom, sorodnikom …”

Spravljate jo v nelagoden položaj. Verjetno vas noče zavrniti, toda verjetno ji je neprijetno ob tem. Najbolje, da se ne prelevite v načrtovalko poroke, razen, če vas prijateljica za to izrecno prosi.

Foto: Spotlight/Launchmetrics
  1. “Morda se pa ne trudiš dovolj?”

Zavedajte se, da nimajo vse ženske sanj, da bi se poročile in si ustvarile družino. Nekatere so prav rade svobodne in samostojne in na ljubezen gledajo kot na nekaj, kar se lahko zgodi, ko jo najmanj pričakujejo. Tovrstnih očitkov in ‘nizkih udarcev’ pa samsko dekle vsekakor noče slišati, še manj pa od prijateljice.

  1. “Kako to, da si še vedno samska?!”

Menite, da ste ji pravkar dale kompliment? Razmislite ponovno. Zvenite namreč kot vaša mama ali teta. Prijateljstvo vam še ne daje pravice, da pritiskate na samsko dekle. Raje ji preprosto povejte, da je zelo lepa in privlačna. Tisti del o samskem stanu in o iskanju moškega pa izpustite.

Foto: Spotlight/Launchmetrics
  1. “Ah, ne skrbi, boš že našla koga!”

Do zdaj je to morda ni skrbelo, vendar ste lahko s to izjavo izrazile dvom, da ima vaša samska prijateljica primerne osebnostne kakovosti za ustvarjanje partnerstva. Verjemite, če si bo to želela, bo že našla fanta zase.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close