4 vrste ‘prijateljic’, ki jih morate takoj odsloviti!

24. januar 2024

4 vrste ‘prijateljic’, ki jih morate takoj odsloviti!

24. januar 2024
Foto: Spotlight/Launchmetrics

4 vrste ‘prijateljic’, ki jih morate takoj odsloviti!

24. januar 2024
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Najboljša prijateljica ali v resnici nenehna kritičarka, zavistnica, tekmovalka, opravljivka, škodoželjnica in posnemovalka? Pravočasno ugotovite, s kom imate opravka.

Ko smo najstnice, se nam zdi, da imamo na kupe prijateljic in to celo najboljših. Vsaj deset bi jih lahko takoj naštele, ki so naše ‘bestike’. Šele z leti in po mnogih življenjskih preizkušnjah ugotovimo, da je v resnici zelo malo oseb, s katerimi se odlično ujamemo in so obenem vredne našega zaupanja.

Za nekatere od prijateljic bi v mladih letih dale roko v ogenj. Govorile smo, da se bomo skupaj postarale ter da bodo odnosi z njimi preživeli katerokoli partnersko zvezo. Pripravljene smo jim odpustiti vse napake in izpade.

Foto: Instagram @josefinlavold

Že čez nekaj časa se izkaže, da toksični odnosi ostanejo samo to – strupena razmerja, ki rušijo našo samopodobo in nam bolj škodujejo, kot koristijo. Še vedno ne veste, o kakšnih prijateljicah pišemo? Da boste težavne osebe lažje prepoznale, vam psihologi predstavljajo štiri tipe strupenih ‘prijateljic’, ki jih morate nemudoma odsloviti iz svojega življenja.

1. Izkoriščevalka

Javi se vam samo takrat, ko kaj potrebuje. Na primer, ko je brez denarja in bi rada od vas posojilo, ali ko potrebuje potrpežljivo poslušalko zaradi svoj srčnih tegob. Ne pade ji na pamet, da bi vas vprašala, kako ste ve in ali kaj potrebujete. Tega ji ni mar.

2. Kritičarka

Ta je tista, ki vam takoj navrže, da ste se bodisi zredile in se posmehuje, kako vam trebuh kipi čez hlače, ali pa narejeno zaskrbljeno oponese, da ste preveč shujšale v zadnjih mesecih in sprašuje, če ste nemara na smrtni postelji. Ta ‘prijateljica’ vedno najde način, kako načeti in omajati vašo samozavest. Res ne potrebujete te negative v svojem življenju.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

3. Večna tekmica

Tekmuje z vsemi okoli sebe. Vedno se bo primerjala z vami, katera je lepša, pametnejša, ima boljšega fanta ali službo, bolj modna oblačila, več denarja … Saj ni pomembno, za katero področje gre, glavno je, da je ona boljša in da za to izve okolica. Neprijetna družba, se strinjate?

4. Posnemovalka

Ženska, katere slogan je copy-paste. Ve ste kupile zanimiv rdeč pulover in že naslednji dan se pojavi z njim še ona. Pokažete na čednega fanta v lokalu in izveste, da ga je že naslednji dan poklicala ter se dogovorila z njim za zmenek. Predstavite ji prijatelje in začne se družiti z njimi, kot da ve ne obstajate več, ampak so oni prijatelji že od nekdaj. Ta ženska je kot lik iz srhljivke Sostanovalka!

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close