5 barv las, ki so in vedno bodo v trendu

20. november 2022

5 barv las, ki so in vedno bodo v trendu

20. november 2022
Foto: Instagram

Seveda ne menjamo barve las vsako pomlad in jesen, vendar pogosto s spremembo letnega časa začutimo željo po spremembi. Četudi ostanemo pri svoji najljubši barvi las, je lepo vedeti, da je prava.

Nova sezona, ki se je pričela s hladnejšim jesenskim vremenom, nam narekuje prehod na temnejše barve šmink, različni odtenki lakov za nohte, …

Z modo in letnimi časi pa običajno usklajujemo tudi barvo las. In če se odločite za eno izmed teh petih barv, zagotovo ne boste zgrešili.

Biserno blond

Foto: Instagram

Vidimo jo lahko na številnih zvezdnicah, od Kim Kardashian do Megan Fox, biserno blond je rahel odmik od tradicionalne platinaste barve. Rahel odtenek sivke omehča belino platinasto modre, jo naredi “mehkejšo” in ustvari barvo, ki se poda številnim tenom kože.

A za to barvo je potrebno tudi nekaj poguma, zavedati pa se moramo, da zahteva veliko časa in vzdrževanja. Odstranjevanje temnega pigmenta z las je dolgotrajen postopek, ki lahko povzroči poškodbe las in ga je treba prepustiti strokovnjakom. Izgleda super, a je narastek hitro viden.

Priporočljivo je negovati lase z vijoličnim šamponom in uporabljati vlažilne izdelke, da preprečite lomljenje las.

Luksuzna bakrena

Foto: Instagram

Eleganten topel odtenek, s katerim je je prvič debitirala Kendall Jenner v hladnejši sezoni, se je preselil v globlje, bogatejše tone. Poleti priljubljena mehka, “breskova” blond je prešla v temnejše zemeljske odtenke, s pridihom žametnih rdeče-rjavih tonov.

Čisti oranžni in rdeči pigment se kombinira s temno rjavimi, skoraj črnimi toni, balayage pa je idealna tehnika, saj se sami odločite, koliko te vpadljive barve želite.

Temno črna

Foto: Instagram

Temni odtenki v hladnejši sezoni res niso revolucionarna ideja, a to zimo so povpraševani res temni, svilnati toni, kot so bili lasje Due Lipe ali Megan Fox.

Navdih sta tudi preobrazbi Nicole Peltz Beckham in Lily James. Smiselno priporočilo za blondinke in rjavolaske bi bilo, da barvo poskušajo doseči s pomočjo semi-permanentnega barvanja las, obogatenega s toplim tonikom.

Umivati ​​jih je treba s šamponom za barvane lase, namesto regeneratorja pa uporabiti vlažilno masko, namenjeno zaščiti barve pred izpiranjem in ohranjanju njene svežine, svetujejo stilisti.

Moka-čoko rjava

Foto: Instagram

Ta okusna in dekadentna različica črpa navdih iz kulture pitja kave v kavarnah, kjer so vonji, okusi in barve kave, čokolade, cimeta in karamelna mešanica. Predstavnice: Hailey Beiber, Emily Ratajkowski in Kaia Gerber. Kot nalašč za rjavolaske, ki želijo pokazati vso bogastvo rjavega pigmenta, ki je morda čez poletje nekoliko zbledel.

Mešanje pramenov različnih odtenkov rjave lahko med sedenjem v salonu traja hudičevo dolgo, vendar je rezultat čudovit in daje lasem veliko dimenzijo. Predlog: osnovni ton naj bo čokoladni, prameni pa svetlejši odtenek cimeta.

Prijetna blond

Foto: Instagram

Prišla je sezona stiskanja pod toplo odejo, zato si lahko svetlolaske, katerih osončeni prameni dišijo po plaži in morju, zaželijo nežnejšega in subtilnejšega odtenka blond las.

Prijetna blond je nov trend, ki ga nosijo Barbie Ferreira, Khloe Kardashian in Ciara. Zlato-bež ton je tisti, ki vzbuja toplino, saj se želimo v tem primeru znebiti hladne blond. Toni so utišani, temnejši in topli, lasje pa z njihovo pomočjo pridobijo globino.

Ti bolj naravni odtenki ne zahtevajo le manj vzdrževanja, ampak se dobro podajo tudi k polti, ki je izgubila svojo poletno porjavelost.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close