5 barv, v katerih so svetlolaske videti popolno

09. februar 2024

5 barv, v katerih so svetlolaske videti popolno

09. februar 2024
Foto: Instagram @leoniehanne

5 barv, v katerih so svetlolaske videti popolno

09. februar 2024
Foto: Instagram @leoniehanne

Določene barve plavolaskam še posebej laskajo, zato jih stilisti priporočajo: napolnite z njimi svoje omare!

Morda zveni kot staromodno razmišljanje, a dejstvo je, da obstajajo določene barve, ki se plavolaskam lepše podajo kot denimo temnolaskam ali rdečelaskam. Logično je, da si bomo želele nositi barve, ki nam laskajo, kajne? Pravila pa veljajo tako za umetne kot za naravne plavolaske, mimogrede.

Zato preberite, katere barve imajo stilski strokovnjaki v mislih in z njimi napolnite svojo omaro oziroma jih imejte v mislih naslednjič, ko se boste odpravljale po nakupih oblačil.

Foto: Instagram @chiaraferragni

Škrlatno rdeča

Težko je zanikati moč rdeče barve, pa naj gre za rdečo obleko ali za rdečo barvo šminke na ustnicah. Plavolaskam se še posebej dobro poda škrlatno rdeča barva.

Kovinski odsevi

Zlata, srebrna ali bronasta – v kovinskih odtenkih teh barv bodo plavolaske vedno bolj opazne od žensk z drugačno barvo las. Klasične kovinske barve dobesedno laskajo blond lasem.

Kobaltno modra

Ta nadvse intenziven odtenek modre barve morda ni ravno po okusu vsakogar, a verjemite, plavolaske v kobaltno modri zares izstopajo. Še posebej dobro pa se ta barva poda plavolaske z modrimi očmi, saj slednje tako pridejo še bolj do izraza.

Foto: Instagram @xeniaadonts

Nude rožnata

Gola oziroma ‘nude’ rožnata barva je delikatna in je ne more nositi prav vsaka. V pudrastem odtenku se bo odlično podala prav blondinkam. Če ob tem izberete še pravo tkanino, recimo svilo ali saten, bodo vse oči uprte v vas.

Smaragdno zelena

To je prelepa barva, ki jo je v trgovinah včasih kar težko najti, a se dobi. Še posebej, če ste plavolaska, vam bo smaragdno zelena najbolj pristajala.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close