5 beauty trendov, od katerih se poslavljamo

Vsakršno pretiravanje z make-upom v 2018 očitno odpade, saj trendi zopet narekujejo čim bolj naraven videz.

Trendi so spremenljivi, taka je njihova narava. Ves čas prihajajo in odhajajo, samo nekaj se jih uspe obdržati več kot le eno sezono ali dve. Podobno kot za modo velja tudi za lepotne smernice.

Kot kažejo napovedi oziroma pogled na lepotne videze, ki so jih na tednih mode za leto 2018 ustvarili vodilni vizažisti, se naslednji beauty trendi z letošnjim letom poslavljajo in jih ne bo več na našem must-have seznamu. Poglejmo si, katerim bomo pomahale v slovo.

1. Intenzivno konturiranje

Tako imenovani contouring je bil velik trend minulega leta. Izrazito in vpadljivo poudarjanje posameznih delov obraza lahko prepustimo Kim Kardashian: kot kažejo zadnji lepotni trendi, videni na modnih pistah, je v ospredju blago poudarjanje obraznih potez s pomočjo rdečila za lice in bronzerja.

2. Risanje pegic po obrazu

V modi je bilo prejšnje leto, sedaj se poslavlja. Če vas narava ni obdarila z naravnimi pegami, ki se pojavijo po sončenju, vam jih ni treba risati s pomočjo svinčnika.

3. Preveč osvetljevalca

Le kdo se ne spomni, kako so se še pred kratkim bleščale številne ženske oziroma njihove ličnice, ki so bile pretirano poudarjene z osvetljevalcem. Osvetljevalec še naprej ostaja izdelek, ki ga bomo občasno uporabljale, a to leto zelo skromno. Cenjen bo namreč naravni videz.

4. Hologramsko odsevne šminke za ustnice

V skladu s prej povedanim odpadejo tudi vse nenavadne in čudne ter vesoljske barve ustnic, razen za pustni karneval, seveda. Hologramsko odsevna črtala za ustnice so bila očitno bolj muha enodnevnica, veliko primernejša za modno pisto, kot resnično življenje. Namesto njih letos izberite nevtralne in kožne (nude) barve z rahlim sijajem.

5. Nenavadno oblikovane obrvi

Leto 2017 je bilo zares čudno leto. Že pogled na obrvi je dovolj, da to potrdi. Videzu super gostih obrvi, ki je vladal nekaj let, je lani sledil trend čim bolj unikatno oblikovanih obrvi. Razen v kakšni franšizi ZF filma jih letos ne vidimo na programu – z lahkoto se poslavljamo tudi od njih.

Na uvodni fotografiji pa lahko vidite, na kakšen make-up videz bomo stavile v 2018: čim bolj naraven in prefinjen.

 

Foto: Harper’s Bazaar, Elle, Pinterest

New Report

Close