5 beauty trikov: kako naličite oči, da so videti večje?

Dragica Sušnik, 02. oktober 2018.

Oblike oči žal ne morete spreminjati po svoji želji, lahko pa izberete najbolj primeren način ličenja tega dela obraza. S pomočjo spodnjih nasvetov bodo vaše oči videti večje, kot so v resnici!

Ženske se ličimo predvsem zato, da prikrijemo drobne pomanjkljivosti na obrazu, toda make up oziroma ličila nam lahko pomagajo, da poudarimo ali celo vizualno preoblikujemo določen del obraza. Če imate majhne oči in bi želele, da so te videti večje, imamo rešitev za vas.

Pomagala vam bodo kajpak ličila. Oblike oči žal ne morete spreminjati po svojih željah, lahko pa izberete primeren način ličenja tega dela obraza. Pred vami je 5 make up trikov. S pomočjo teh nasvetov bodo vaše oči videti večje, kot so. Poglejmo, kako to naredite!

1. Dobro prekrijte podočnjake

Veliki in temni podočnjaki bodo oči navidezno zmanjšali. Zato morate prekriti podočnjake. Potrebujete korektor, ki je za en odtenek svetlejši od barve pudra, ki ga sicer uporabljate pri ličenju. S korektorjem prekrijte podočnjake in že s tem korakom boste poudarile oči ter jih vizualno povečale.

2. Uporabite svetlo senčilo za veke

Svetla (ne nujno bela) senčila za veke imajo pomembno vlogo pri navideznem povečanju oči. Nanesite ga tik pod obrvi in boste dosegle želeni vizualni učinek. Senčilo za veke svetle barve nanesite tudi v notranje kotičke oči in na linijo pod spodnjimi trepalnicami, če želite še okrepiti učinek. Vaše oči bodo videti instantno večje in bolj budne.

3. Poudarite pregib veke

Idealen odtenek za poudarjanje pregiba vek je že od nekdaj rjava barva senčila za oči – katerakoli od ‘zemeljskih’ barv bo v redu. Pazite, da dobro zmešate temnejše senčilo in ga ‘prelijete’ s svetlejšim, tako da ne bo vidnih prehodov na veki. Na ta način očem dodate ‘globino’, zaradi tega pa bodo v trenutku videti tudi večje!

4. Posvetite pozornost trepalnicam

Vizažisti menijo, da imajo prav trepalnice najbolj pomembno vlogo pri navideznem povečevanju oči s pomočjo ličil. Zelo preprosto – daljše, kot so trepalnice, bolj so oči videti večje. Pred nanosom maskare s kleščami privihajte trepalnice, da dobijo lepo, pravilno ukrivljeno obliko. Zatem izberite maskaro, ki navidezno podaljša trepalnice ter jim da dodaten volumen.

5.  Natančno oblikujte obrvi

Še zadnji, a zato nič manj pomemben korak: oblika obrvi! Lepo oblikovane obrve bodo avtomatično vizualno povečale vaše oči, poleg tega pa, kot poudarjajo mojstri ličenja, obraz ‘dajo okvir’. Če so dlake na obrveh predolge, jih s pomočjo škarjic skrajšajte. ‘Prazne’ delčke, kjer obrvi ne rasejo več, napolnite s pomočjo svinčnika za obrvi ali pudra/gela za obrvi. Na koncu nanesite še prozoren gel za fiksiranje oziroma utrjevanje, ki bo obliko obrvi pomagal ohraniti skozi ves dan.

 

D. S.

Foto: Miss 7, 24 Sata.hr, Pinterest, WikiHow

New Report

Close