5 beljakovinskih živil, ki dajejo občutek, kot da jeste ogljikove hidrate!

17. januar 2022

5 beljakovinskih živil, ki dajejo občutek, kot da jeste ogljikove hidrate!

17. januar 2022
Avtor: Profimedia

Če imate ob beljakovinskih dietah občutek, da brez ogljikovih hidratov ne morete preživeti, imamo rešitev. Predstavljamo vam pet beljakovinskih živil, ki jih lahko pojeste v velikih porcijah, brez da si uničite dieto.

Mandljeva moka za pico ali palačinke: popolno testo za pico boste dobili, če zmešate 200g naribane mocarele, 50g kremnega sira, 1 jajce, ½ čajne žličke soli, 90g mandljeve moke, žlico olivnega olja in origano. Okusne beljakovinske palačinke pa dobite, če zmešate 3 jajca, 50g mandljeve moke in 2 žlici chia semen.

Cvetača namesto riža: pri beljakovinskih dietah je cvetača postala pogosto živilo za zamenjavo testa pri picah, za pire, riž, kuskus ali testo za lazanje. Cvetača je kot prazen list, pojasnjuje Lauren Miyashiro za Delish.com: “Cvetača prevzema vse ostale okuse, ki se dodajo. Kadar se cvetači dodajo jajca in sir, se zgodi čarovnija.”

Avtor: Profimedia

Bučke namesto testenin: naribane in zmešane s sirom ter jajci (če jih dobro odcedite) so odlična podlaga za pico. A če jih narežete na tanke rezine, nanje položite sir in jih zvijete, dobite zdravo verzijo raviolov. Prav tako pa so priljubljeni špageti iz bučk.

Zeljnati listi namesto tortilije: liste zelja lahko uporabite za tortilje. Pomembno je, da so dovolj čvrsti, vanje pa lahko dodate katerekoli okusne sestavine kot so sir, omake, meso in koruza. Liste pripravite tako: v veliki posodi zavrite 4 skodelice vode in vsak list kuhajte v vreli vodi 30 sekund. Liste postavite na papir, da se posušijo. Nato jih lahko pojeste kot tortilje!

Zelenjava namesto čipsa: segrejte pečico ali cvrtnik na zrak na 200 stopinj Celzija, narežite zelenjavo na tanke rezine (korenje, repa, koromač) in pecite brez olja vsaj 10 minut. Tako boste dobili hrustljav prigrizek s skoraj nič ogljikovimi hidrati!

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close