5 drobnih stvari, ki prinašajo srečo v vaš dom

Le nekaj malenkostnih sprememb morate uvesti v stanovanje in hišo in vaš dom se bo napolnil z dobrimi energijami…

Resnica je, da si srečo ustvarjamo sami, ali, kot pravi stari slovenski pregovor: vsak je svoje sreče kovač! Imate občutek, da se vas drži smola, da vam nič ne gre obro od rok? Specialisti za feng shui oziroma pretok energije v domu vam svetujejo, da uvedete spremembe v življenjskem prostoru, kjer prebijete večino časa.

Priporočajo, da upoštevate teh 5 smernic in poskrbeli boste za boljše počutje, boljšo energijo in več sreče v življenju. Mi pa dodajamo: če poskusite, zagotovo ne bo škodilo. Že prva stvar na seznamu je namreč taka, da nam bo takoj prinesla veselje, ko jo bomo pogledali…po

# Sveže cvetje

Če boste sveže cvetje postavili na najbolj vidno točko v prostoru, vas bo zagotovo obiskala sreča. Izogibajte pa se vsemu, kar ima trnje ali bode in pika, na primer kaktejam in kaktusom. Izbirajte nežne in mehke cvetoče rastline ali take z okroglimi, mesnatimi listi.

# Pobarvajte vhodna vrata

Če so vhodna vrata obrnjena proti jugu, jih pobarvajte v živo rumeno ali oranžno. Če pa vrata gledajo proti severu, bi morala biti po mnenju strokovnjakov pobarvana v modro ali črno.

No, poskusite to razložiti recimo v hiši, kjer velja tradicionalna slovenska miselnost, da morata biti pes in avto pri hiši Nemca, vse ostalo pa čim bolj nevpadljivo… Za zahodno stran je idealna siva ali bela barva, proti vzhodu obrnjena vrata pa bi morala biti rjave ali zelene barve. Sliši se kar všečno in logično, mar ne?

# Razpored  pohištva

Da bi zagotovili nemoten pretok energije v prostoru, bi morali pohištvo razpostaviti krožno, česar si najbrž zaradi stiske s prostorom prav tako ne more privoščiti vsak. Postelja v spalnici pa bi morala biti obrnjena diagonalno na vrata spalnice, kar naj bi prostor napolnilo s pozitivno energijo.

# Podkev

Ah, dobra stara podkev. V veliko kulturah verjamejo, da bo konjska podkev, obešena nad vrati, prinesla srečo v hišo. Pazite le, da se ne sname in vam ne trešči na glavo…

Šalo na stran, če je podkev obrnjena navzgor, naj bi to zagotovilo, da sreča ne bo nikoli odšla iz hiše, če je obrnjena navzdol, pa bo sreča ‘padla’ na vsakogar, ki bo prestopil ta vrata.

# Lovilec sanj

Tako imenovani ‘dream catcher’ ali lovilec sanj bi moral biti obešen nad posteljo, s tem pa spečega varoval pred zlimi duhovi in potencialno tudi pred grdimi sanjami ter nočnimi morami.

Poskusite te nasvete in če je delovalo, nas o tem nujno obvestite!

Foto: Flickr, Classy Clutter, Agen Ceoneheart, Vogue, YouTube, The Spruce

New Report

Close