5 filmov, ki si jih morate ta vikend ogledati v kinu

11. marec 2023

5 filmov, ki si jih morate ta vikend ogledati v kinu

11. marec 2023
Foto: Pexels

Kdaj ste bili nazadnje v kinu? Če pri vprašanju predolgo premišljujete, je morda čas, da si na velikem platnu znova ogledate kakšen dober film.

Prebrskali smo po kino sporedih in poiskali najboljše filme za romantične duše, ljubitelje grozljivk, komedij in družinske filme. Izberite svojega najljubšega, kupite vedro kokic in se prepustite vznemirljivim zgodbam.

Za romantične duše: NEKAJ SLADKEGA

Slovenski film balkanskega temperamenta spremlja zgodbo organizatorke marketinške konference, ki mora za svetovno znanega guruja v zadnjem hipu najti zamenjavo. Po naključju zagleda lokalnega slaščičarja, ki mu je na las podoben, zato ga postavi za dvojnika. Nekaj sladkega je komedija zabavnih zmešnjav in zapletov, s sladko noto romantike.

Na režiserski stolček je tokrat sedel komik Tin Vodopivec, romantična komedija pa navdušuje z znano igralsko zasedbo, v kateri so Ula Furlan, Tina Gorenjak, Oriana Girotto, Ranko Babić, Boris Kobal in celo skupina Joker Out.

Za ljubitelje grozljivk: KRIK 6

Na velika platna se je vrnil novi del franšize Krik. Novo poglavje grozljivke spremlja štiri preživele, ki so zapustili majhno mesto Woodsboro in se preselili v New York, da bi na novo zaživeli. A New York ima nova pravila …

V novem delu znova zaigrajo Courteney CoxHayden Panettiere in Jenna Ortega, pridružijo pa se jim še mnoga druga znana igralska imena.

Za družine: POZABLJENČKI

Družine z otroki bo navdušil animirani film Pozabljenčki. To so ljubke kosmate živalce v obliki krofkov, ki leta 1835 živijo na otoku Galapagos.

Film spremlja glavna junaka, črnogledega Edija in pretirano razposajeno Opi, ki po naključju potujeta v moderni čas v Šanghaju. Tam izvesta, da njuni vrsti grozi izumrtje, zato iščeta načine, da bi se vrnila nazaj v leto 1835 in rešila obstoj njune vrste.

Animirani film je sinhroniziran v slovenščino. Glavnima junakoma sta glas posodila Teja Jugovic kot Opi ter Gašper Jarni kot Edi.

Za dobro dozo smeha: DEDEK GRE NA JUG

Dedek gre na jug je zabaven film, poln humorja, glasbe in akcije. Zgodba govori o Vladu, ki iz bolnišnice ugrabi svojega najboljšega prijatelja Borisa, saj se ne želi sprijazniti z dejstvom, da Boris umira. Odloči se ga odpeljati v Makedonijo, da bi ponovno srečal svojo dolgoletno, nikoli izsanjano ljubezen Nedo.

Sprva gre vse po planu, potem pa jima pot prekriža Rominja Esma, ki je bila priča likvidaciji in je sedaj na begu. Trije junaki se znajdejo v obračunavanjih med bivšimi trgovci z orožjem in policijo.

V glavnih vlogah so zaigrali Boris Cavazza, Vlado Novak, Zala Djurić Ribič, Maruša Majer, Jonas Žnidaršič, Dario Varga in drugi.

Za oboževalce Toma Hanksa: MOŽ Z IMENOM OTTO

Vsi ljubitelji enega najboljši igralcev zadnjih desetletij Toma Hanksa, boste na svoj račun prišli s filmom Mož z imenom Otto. Gre za komično dramo, ki temelji na ganljivi švedski knjižni uspešnici in pripoveduje o čemernemu vdovcu Ottu, katerega edini užitek je to, da stalno kritizira in obsoja svoje vse bolj naveličane sosede.

Ko se v sosednjo hišo priseli živahna mlada družina, se visoko noseča Marisol izkaže za presenetljivo primerno “tekmico” in med njima se postopno stke nepričakovano prijateljstvo, ki bo Ottu obrnilo življenje na glavo.

V glavni vlogi je zaigral Tom Hank, ki je v njej, pričakovano, izjemen.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close