5 idej za frizuro brez poškodovanja las

18. oktober 2022

5 idej za frizuro brez poškodovanja las

18. oktober 2022
Foto: Unsplash

Dobra pričeska nam dvigne samozavest, a za popolno oblikovane lase potrebujemo kar nekaj časa. Zato vam predstavljamo preproste in hitre ideje, s katerimi boste poskrbeli za vpadljiv videz vaših las.

Dobra pričeska polepša vsako obleko. Tudi če je sproščena, lepo oblikovani lasje v trenutku uokvirijo celoten videz. Da bi se izognili poškodbam las in imeli vsak dan popolno pričesko, predstavljamo 5 preprostih idej z uporabo inovacij v svetu las.

Jesenski chic

Ta napol dvignjena pričeska je idealna za skoraj vsako dnevno priložnost. Na izbiro je potrebno imeti dodatne gumice in kodralnik, s katerim bomo zvijali debelejše pramene.

Lase razdelimo na dva dela. Spodnji del zasukamo, zgornjega le spnete v čop, ki ga razdelimo na 3 do 5 delov, odvisno od dolžine las. Ko je rep privezan, počasi ločite preostali del repa z gumico, še posebej pomembno pa je, da vsak del rahlo izvlečete, da dobite napihnjen videz. Če želite dodatno teksturo, čop rahlo zasukajte, preden ga spnete, in nato skrtačite kodre, preden ločite pramene. Tako boste lažje dosegli volumen pri tankih laseh.

Foto: Instagram

Vintage čop

Ta čop povzdigne vsako preprosto obleko in naredi ta kul videz brezčasen. Zakaj bi nosili navaden čop, ko pa lahko nosimo zanimiv vintage čop. Za ta stil boste potrebovali sušilnik in likalnik za lase. Najprej morate nanesti malo pene za volumen in posušiti lase s sušilcem za lase. Lase nato razčešite in zravnajte z likalnikom za lase.

Foto: Instagram

Obstaja pa še en trik. Ko se približujemo konicam las, lase rahlo zavihajte navzven, da dobijo vintage videz. Nato zavežemo visok čop in elastiko skrijemo z ločenim pramenom las. Majhen detajl na konicah, ki naredi veliko razliko.

Sproščena figa

Klasična pričeska za vse, ki si želite sproščen, neobremenjen videz, ki je vedno videti zelo šik. Lase je treba dobro razčesati, nato pa tanke pramene zviti. Morda se to sliši kot metoda, ki lahko na dolgi rok povzroči toplotne poškodbe las, a s pravimi pripomočki lahko brez strahu kodramo tudi zelo tanke pramene.

Ko so lasje priviti, je treba pramene razčesati, samo kito pa najlažje dosežemo s sponko. Hkrati pa poskrbimo, da pustimo nekaj sprednjih pramenov, ki uokvirjajo obraz.

Foto: Instagram

Big blowout

Ta videz se vrača v modo. Večji kot je volumen, bolje je videti. Pričeska s feniranjem je popolna za večplastne lase. Po umivanju las dodajte malo pene na celotno dolžino las. Nato jih posušite na klasičen način s krtačo.

Zasukati je treba le konice, ki jih počešemo z glavnikom s širokimi zobmi, korenine las pa posušiti s sušilcem za lase. S to metodo pridobimo volumen pri koreninah in rahlo skodrane igrive konce las.

Foto: Instagram

Vintage bob

Da ne bi pozabili na kratke lase, vam predstavljamo to rešitev, ki zahteva le likalnik. Najprej je treba narediti prečo ob strani – in to res prihaja nazaj v modo. Nato ločimo del za delom las. Vse lase zlikamo popolnoma, da dobimo sijoč videz. Lasje po likanju pogosto izgubijo sijaj, zato jih navlažite s serumom za suhe lase ali oljem.

Pri ravnanju je še posebej pomembno, da konice rahlo obrnete navzven, da dosežete vintage videz. Pramen, ki smo ga počesali s prečo na stran, lahko pritrdimo z okrasno sponko za ultimativni razkošen vintage videz.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close