5 jutranjih navad, ki vas postarajo celo za 10 let!

05. maj 2019

5 jutranjih navad, ki vas postarajo celo za 10 let!

05. maj 2019

Morda se vam dozdeva, da delate vse prav. Upoštevate navodila za lepotno nego, dosledne ste pri čiščenju kože obraza, a vseeno vas pogled v ogledalo ne razveseli več…

Nekateri tretmaji za nego kože in razni rituali, na katere prisegajo denimo zvezdnice, so za vašo kožo morda povsem neprimerni, ali pa jo celo razdražijo. To pa ni edini razlog, zakaj v ogledalu vidite prehitro oziroma prezgodaj postaran obraz.

Različne nezdrave ali celo škodljive navade namreč proces staranja kože na obrazu še pospešujejo. Kaj bi morale torej spremeniti v svoji jutranji rutini, katerih 5 napak imajo strokovnjaki v mislih?

1. Ne telovadite

Ta greh nosimo na sebi številne, a gre le za lenobo in iskanje izgovorov. Telesna dejavnost vas bo sprostila ter se odrazila na vsej postavi, tudi na vašem obrazu. Jutranji trening ugodno vpliva na povečano vlažnost kože ter pospešuje prekrvitev. Tudi na koži obraza, seveda.

2. Pretiravate z ličenjem

Lahko da hočete pomanjkljivosti na koži prekriti s pretežko teksturo pudra oz. tekoče podlage, v resnici pa bo ta vaš videz le še postarala! Zato izberite lahkotnejšo, bolj zračno teksturo tekoče podlage. Ta sicer nima tako močne prekrivnosti, a manjše ‘napakice’ na koži lahko v naslednjem koraku preprosto prekrijete s korektorjem!

3. Pretirano čistite kožo

Da, tudi preveč ‘dobrega’ ni dobro. Plastični kirurg dr. Julius Few trdi, da ‘je suha koža najhujši sovražnik mladostnega videza’. Zato res ni potrebno, da že zjutraj s kože obraza snemate njeno zaščitno maščobno-kislinsko plast, s katero se koža brani pred agresivnimi dejavniki iz okolja. Zvečer kožo seveda očistite make upa in jo nahranite, zjutraj pa jo le splaknite z mlačno vodo, brez uporabe pilingov in mask ter jo samo navlažite.

4. Ne uporabljate seruma

Serumi se zaradi svoje lahke in zračne teksture povsem vpijejo v kožo, jo nahranijo in ji dajo nujno zaščito pred okoljskim onesnaženjem. Zato prav vsako jutro pred nanosom svoje izbrane dnevne kreme v kožo vtrite serum, ki odgovarja vašemu tipu kože.

5. Pijete preveč kave

Veliko ljudi ima radih kavo, ker jim daje takojšen sunek energije ali zagon, ki ga zjutraj še kako potrebujemo. Toda pretirano uživanje kofeina izsuši kožo od znotraj navzven, zato je tudi povrhnjica kože obraza potem videti bolj izsušena, pore pa so povečane. Poskusite zjutraj spiti le eno skodelico kave in jo obvezno ‘poplaknite’ z velikim kozarcem vode.

D. S.

Foto: Brit+Co, Getty Images, Pinterest, Beauty Vice, Today.com

Style. Več novic

New Report

Close