5 ključnih vprašanj o pilingu kože

18. september 2019

5 ključnih vprašanj o pilingu kože

18. september 2019

Vse, kar morate vedeti o pilingu.

Zakaj piling?

V zimskem času je najmanj sončnih dni, nizke temperature pa ne dopuščajo, da bi preživeli dlje časa zunaj. To so idelani pogoji za pilinge – od površinskih do globinskih, ki jih opravljajo v estetskih klinikah in v določenih kozmetičnih salonih.

Po pilingu se začne aktivni proces regeneracije kože. Rezultat je mlada in občutljiva koža, ki jo je treba intenzivnejše zaščititi pred UV sevanji in drugimi škodljivimi dejavniki, ki na koži lahko pustijo pečat v obliki starostnih peg, brazgotin in drugih nepravilnosti.

Kateri piling izbrati?

Obstaja veliko vrst pilingov. Od površinskih do globinskih, s popolno obnovo kože obraza. Kakšen tretma je primeren, naj izbere strokovnjak, saj imajo pilingi vpliv na težave, povezane s starostjo, s suho kožo, krepitev krvnih žil ter posvetlijo starostne lise.

Kaj pa ljudje z občutljivo kožo?

Prav za take ljudi obstajajo nežni pilingi, ki vplivajo na povrhnjico, hkrati pa imajo vlažilni in regeneracijski učinek na kožo.

Kako skrbeti za kožo po pilingu?

Takrat je nega zelo pomembna, saj bo način nege vplival na vašo novo, mlado kožo. Pravilna nega bo pomagala preprečiti dolgotrajno hiperpigmentacijo, suhost in sam učinek pilinga. Vedno uporabljajte nočne kreme ter maske za obraz. Če ste naredili piling za izenačitev tonusa, uporabljajte še dodatna negovalna sredstva, predvsem pa se izogibajte solariju!

Kako pogosto je za boljši učinek treba ponoviti postopek?

V kozmetologiji obstaja veliko shem – izbor je odvisen od sestave pilinga in globine njegovega učinka. Običajno gre za 4-6 tretmajev, med njimi pa naj bo premora 14 dni.

Foto: Instagram, Getty

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close