5 kombinacij, ki rešijo vsako dilemo glede oblačenja

Včasih potrebujemo samo nekaj osnovnih kosov oblačil, ki jih lahko sestavljamo v vedno nove modne zgodbe.

Dobro vemo, kako se nam včasih mudi. Toda pogled v garderobno omaro nam vedno znova razkrije večno ‘resnico’: spet nimam česa obleči! V takih trenutkih, pa naj gre za jutranje hitenje v službo ali na sestanek, za zmenek, večerjo, kino, zabavo s prijateljicami – vse, kar bomo v nadaljevanju našteli, je primerno tako za službene obveznosti kot pijačo po koncu delovnega dne. Tudi, če se konča s poznim prihodom domov.

Včasih potrebujemo samo nekaj osnovnih kosov oblačil, ki jih lahko med seboj poljubno sestavljamo, z dodatkom pravega ličila ali para čevljev pa se spremenijo v povsem novo (modno) zgodbo. Tu so nasveti, da boste vedno našle rešitev, ko urini kazalci neusmiljeno drvijo.

# Preprost dvodelni kostim

Enostaven kostim v nevtralnih barvah je vedno najboljša odločitev. Naj si gre za hlačni komplet ali komplet s krilom, strogo ali bolj neformalno in udobno krojen, dvodelni kostim v trenutku reši vse težave od ponedeljka do petka.

Pod suknjič lahko oblečete majico s kratkimi rokavi (ko je že topleje), ali pa srajco, ki je lahko ženstvenega videza ali bolj po moško ukrojena. Ker so pravila oblačenja postala že povsem nezavezujoča, pa smete poslovni kostim nositi celo na udobno športno obutev. Vseeno priporočamo klasične čevlje z nizko peto ali par salonarjev z visoko peto; ko je mrzlo, brez zadrege obujte zraven škornje. Če se je dan zavlekel v noč, lase spnite v visok čop in dodajte na ustnice škrlatno rdečo šminko za hitro preobrazbo.

# Kavbojke in bela srajca

Ti dve oblačili sta skupaj vedno, ampak res vedno videti odlično. Ne preseneča, da sta že toliko desetletij najbolj priljubljen par. Če ju oblečete za v službo, izberite temnejšo barvo džinsa, bela srajca naj bo iz bolj prefinjenega materiala, elegantnega kroja ali naj ima naborke, pentljo okoli vratu oziroma je lahko tudi čipkasta. Za sproščene trenutke izberite svetlejši džins in belo srajco preprostega, moškega kroja.

# Suknjič na vse

Lahko ga oblečete dobesedno k vsemu: na kavbojke, na obleko, h kratkim hlačam, dolgim hlačam, ne glede na kroj. Suknjič se zlije v celoto s prav vsakim oblačilom. V letu 2017 bomo najbrž videli veliko suknjičev iz žameta oziroma pliša (katerikoli izraz že vam je ljubši), preizkusite tudi same, kako dobro se poda na vse, kar že imate v omarah.

# Hlače, ukrojene na ‘cigareto’ in dežni plašč

Prehodni plašč za dež in veter, ki mu popularno pravimo trench oziroma trenč, je v naslednjih tednih nepogrešljiv, saj bo za zimski plašč iz volne včasih že malo pretoplo, še vedno pa se vreme spreminja in v mnogih jutrih in večerih nas zna mraz zoprno presenetiti. Trenč, ki ga kombiniramo na oprijete hlače cigaretnega kroja bogsigavedi zakaj… deluje. Ne le deluje, skupaj sta videti naravnost odlično. Ta kombinacija je sproščena, hkrati pa elegantna in udobna. Spominja nas na večno modni slog Parižank.

# Obleka za vse priložnosti

Ko je vaš dan poln obveznosti in od jutra do večera skačete naokoli, vam lahko klasično krojena obleka v nevsiljivi barvi pomaga, da boste videti dobro in se tako tudi počutile. Če obleke, ki vam v trenutku reši dan, še nimate, kupite obleko na preklop (wrap dress), ki že desetletja navdušuje ženske po vsem svetu, prva pa jo je popularizirala Diane von Furstenberg.

K taki obleki ne potrebujete veliko: prek ramen ogrnite plašč ali zavežite jakno, na noge dajte superge ali petke, torbo v roko in že ste pripravljene na vse izzive.

 

Foto: Pinterest, Vogue, Elle, Samieze

New Report

Close