5-minutni obred pred spanjem lahko popolnoma spremeni vaše razmerje!

27. februar 2023

5-minutni obred pred spanjem lahko popolnoma spremeni vaše razmerje!

27. februar 2023
Foto: Pexels

Rezultati naj bi bili vidni že po enem tednu.

Včasih si želimo v naše razmerje spustiti malo več intimnosti, občutek povezanosti in občutek, da smo drug drugemu na prvem mestu. Namesto velikih gest, dramatičnih besed in pregrešno dragih daril lahko to dosežemo na povsem enostaven način – v postelji. Pri tem nimamo v mislih spolnosti, temveč pet minut za pillow talk.

Kaj je pillow talk?

Po dolgem in napornem dnevu včasih potrebujemo le nekaj časa zase in za naš telefon. Občutek imamo, da nas lahko umiri samo drsanje po družbenih omrežjih, s katerimi lahko pozabimo na stresne dogodke tistega dne.

Toda to morda ni najboljši čas za gledanje v telefon – številni strokovnjaki svetujejo, da ta čas raje namenimo pogovoru s svojim partnerjem. 

Foto: Pexels

Pillow talk ali intimni pogovor v postelji pomeni, da s partnerjem odložita telefone in namenoma preživita nekaj časa drug z drugim. Pomembno je, da je odločitev zavestna – odločiti se morate, da boste namenili čas svojemu partnerju namesto telefonu ter da je to intimni trenutek, ki ga imata le en z drugim. Trenutek lahko za začetek traja le pet minut, pogovor pa se bo naravno razvil dalje.

O čem govoriti?

Pogovorjate se lahko o čemerkoli, vsak večer lahko začnete z drugo temo, če želite. Strokovnjaki sicer priporočajo, da so teme lahke, toda čustvene, izbrane pa naj bodo z namenom, da se svojemu partnerju približate. Težke teme prihranite za drugič ter se lotite prijetnih tem, kot da bi bili šele na začetku zveze in partnerja šele spoznavate. 

Izberete lahko temo in govorite o svojih najljubših stvareh (o najljubšemu letnemu času, o krajih, kamor želite potovati, o filmih, ki so vam najbolj všeč, ter o tistih, ki jih še želite pogledati), poveste si lahko, kako je potekal vaš dan in kaj so bile najlepše stvari preteklega tedna ali dneva, lahko se celo preizkusite v ABC pogovoru, pri katerem se pogovarjate tako, da najprej nekdo stavek začne z besedo na črko A, drugi mora nadaljevati s črko B in tako dalje do konca abecede. 

Foto: Pexels

Kakšne so prednosti pillow talka?

Več časa, kot ga preživimo na telefonih, manj časa namenimo svojim partnerjem in prav nič neobičajno ni, da se povezave med partnerji ohladijo zaradi pomanjkanje pozornosti. Prek pillow talka pa se povežemo s partnerjem, se o njem nekaj naučimo in tako vzpostavimo močnejši odnos in intimo, ki je sicer primanjkuje. Na tak način tudi partnerju damo vedeti, da nam je pomemben, da si želimo pogovora z njim.

Čeprav se tak pogovor sprva morda zdi prisiljen in nenaraven, saj ga morda nismo navajeni, pa se lahko te rutine hitro navadimo in se je celo veselimo. 

Pari, ki so to uvedli v svojo večerno rutino, so pozitivne rezultate videli že po enem tednu. Študije prav tako kažejo, da pillow talk v naših možganih poveča oksitocin, hormon, ki ima pomembno vlogo pri socialnem povezovanju in navezovanju na druge ljudi.  Pari se tako počutijo čustveno blizu drug drugemu, poveča pa se tudi želja po fizični intimnosti.

Avtor
Piše

B.P.

Style. Več novic

New Report

Close