5 modelov zimskih škornjev, ki jih že nosijo ikone stila

Dragica Sušnik, 10. december 2018.

Kako modna deketa in ikone stilirajo škornje v prvih hladnih dnevih? Teh 5 izborov vam je lahko v navdih, od Priyanke Chopre, preko Belle Hadid in vse do Meghan Markle!

Najbolj seksi modna kombinacija, ki si jo lahko predstavljamo v zimskih dneh? To bi lahko bila krajša pletena obleka iz volne v kombinaciji z zimskimi škornji z višjo peto. Še posebej lepo pride do izraza na ženskah z vitkim pasom. Vsekakor pa omenjena ni edina izbira za dni, ko se živo srebro ne povzpne nad 0 stopinj Celzija. Škornji nad koleni, zimska obutev, ki sega do gležnjev ali klasični škornji, ki segajo do sredine meč ali do kolen, vsak od modelov ima svoje prednosti in ponuja različne možnosti stiliranja.

Na splošno ženske vsako zimo znova potrebujemo škornje, ki jih bomo lahko nosile k različnim outfitom, od oblek in kavbojk do bolj elegantnih hlač za v službo in kril. Kako so ‘it deketa’ in stilske ikone stilirale svoje izbrane škornje v prvih hladnejših dneh? Predstavljamo 5 izborov, ki so lahko v navdih tudi vam. Če jih nosijo Kate Middleton, Bella Hadid, Priyanka Chopra, Meghan Markle in Kendall Jenner, ki slovijo po izvrstnem modnem okusu, bodo verjetno naslednje stilske kombinacije všeč tudi vam.

1. Gležnarji z zaponko in ravnim podplatom

Bella Hadid

Na prvi pogled se zdi, kot da so zgornji del škornjev odrezali vse do gležnjev. Retro zaponka na sprednjem delu črnih lakastih gležnarjev (ali pač nizkih škornjev?) z zaobljenim sprednjim delom, v kombinaciji z robustno peto in izrazitim profilom na ravnem podplatu, je odlična obutev za vse podlage, tudi spolzke in polednele! Stilska kombinacija s pleteno over-size obleko žive barve bo dala celotnemu videzu kanček glamurja.

2. ‘Croco’ klasika v rjavi barvi

Kendall Jenner

Ta kultna obutev enostavno ne gre iz mode! Rjavi škornji z visoko in debelo kvadratno peto, v usnju s krokodiljim (kroko) vzorcem, so vedno znova v fokusu hladne sezone. Govorimo namreč o pravi klasiki na področju obutve. Delujejo močno, rahlo uporniško, šik in elegantno obenem ter dodajo instanten ‘woman power’ pečat zimskemu videzu.

3. ‘Statement’ kavbojski škornji (in to v rdeči barvi!)

Priyanka Chopra

Čeprav naj bi rdeča obutev veljala za neformalno in bolj primerno za ‘casual’ stilske kombinacije, se je lepa igralka Priyanka Chopra odločila, da sprehodi svoje nadvse šik nizke škorenjce ‘na nogavico’ v živo rdeči barvi, ki skupaj z nenavadno ‘arhitekturno’ oblikovano peto zanesljivo ne ostanejo neopaženi…

4. Brezčasna lepota klasike

Meghan Markle

Simpatična Meghan Markle nam vedno znova dokazuje, da klasika ne gre iz mode; črni žametni škornji oz. taki iz brušenega usnja (nubuka) s t.i. ‘blok’ peto so le še ena od preverjenih klasik, ki jih imamo vse ženske rade in se odlično podajo k čisto vsem kosom iz naše zimske garderobe!

5. Nevtralna zimska obutev

Kate Middleton

Iščete škornje, ki se prilegajo na ležeren, casual in brezskrben slog oblačenja? Je vaš dan v znamenju nenehnega tekanja, tudi po naravi? Za sprehod po mestu, deželi ali nekje vmes so pravšnja rešitev visoki, topli (podloženi) in udobni zimski škornji z rebrastim podplatom za trden oprijem noge in strumen korak. Kate Middleton, princesa kambriška, ki jo dvorne dolžnosti peljejo tudi v naravo, to dobro ve in se zna praktično obuti ter obleči!

 

D. S.

Foto: Elle.rs, Profimedia, Instagram

New Report

Close