5 načinov, kako poleti nositi poslovni stil brez opomina kadrovske!

12. junij 2019

5 načinov, kako poleti nositi poslovni stil brez opomina kadrovske!

12. junij 2019

Ne skrbite, ne boste ‘umrle’ niti od dolgčasa, niti od vročine!

Meja med še sprejemljivim poslovnim stilom v službi in pretiravanjem je lahko tanka, zato preberite naslednje odlične stilske nasvete!

Za ženske, ki ne delajo v časopisni branži ali celo pri modnih in lifestyle revijah, je lahko poletno kombiniranje garderobe pravo minsko polje. Kako se obleči v skladu s poslovnim kodeksom, da ne dobite opozorila kadrovske službe, obenem pa dolgočasno poslovno ‘uniformo’ vsaj poleti malce popestrite, jo kombinirate s trendi kosi in ustvarite bolj sproščen videz?

Za tiste, ki imamo srečo, da lahko delamo od doma, poletno oblačenje res ni težava: nase vržemo, karkoli nam je všeč ali nam pride pod roke. Poslovna garderoba pa ima kajpak svoke zakonitosti. Ker je zunaj vroče in že diši po poletju, v poslovnih prostorih večinoma zrak že hladi klima, zato je prva zadrega naslednja: kako uspešno premostiti zunanje in notranje temperature, ter v skladu s tem izbrati outfit od ponedeljka do petka?

Muči nas še naslednja dilema: kaj je primerno za v službo, kjer morate biti poslovno oblečene, in kje je meja med svobodo ter dostojnostjo in upoštevanjem pravil oblačenja (‘dress-codea’). Preberite naše stilske nasvete in prepričani smo, da vam tudi najstrožji kadrovik ne bo zameril izbora oblačil!

# Zavihani rokavi

Tudi Kate in Meghan se poslužujeta tega trika!

Z zavihanimi rokavi celo ‘slip’ obleka lahko postane popoln kos poslovne garderobe. Tudi v široko krojenem suknjiču z zavihanimi rokavi vam med tekanjem iz stavbe po poslovnih sestankih ne bo prevoče, niti ne boste zmrznile, ko se boste vrnile pod klimo.

# Srajčna obleka

Kot ste opazile, jo zadnje čase obožujeta britanski vojvodinji. Če je dobra za gala prireditve, je primerna tudi za v pisarno! Uskladite jo s salonarji z ravnimi podplati ali z minimalno nizko peto ali pa z mokasini in dobite odličen poslovni ‘look’. Lahko izberete tudi asimetrično krojeno srajčno obleko ali tako, ki je okrašena z detajli. Naj bo vsaj midi dolžine, če že ne maksi. Krajše dolžine prihranite za prosti čas.

# Bele hlače

Bele hlače za poslovno okolje naj bodo obvezno širše in naj imajo visok pas, saj s tem ustvarite videz elegance. Dolžino hlačnic izberite po želji. Lahko se odločite za model hlač culottes, zraven oblecite črn top in obujte ravne sandale. Ali pa k širšim in daljšim belim hlačam izberite široko bluzo na gumbe. Če k hlačam dodate še suknjič v isti ali vsaj svetlejši barvi, ste zmagale!

# Maksi obleka s potiskom

Ustvarite kanček poletnega vzdušja tudi na delovnem mestu s pomočjo živih, žarečih barv ter s potiski na obleki. Tako boste v strog poslovni prostor vnesle malce sonca in razveselile tudi svoje sodelavke ter sodelavce. Najboljša dolžina? Maksi obleka naj seže prav do gležnjev.

# Midi krilo

Ta kos oblačila je kot osnova iz lego kock, na kateri zgradite vse ostalo: v tem primeru preostanek poslovne garderobe. Odlično se prilagaja vsem priložnostim in okoliščinam. Izberite elegantno plisirano krilo ali ozko krojeno midi krilo z višjim pasom. V slednjem primeru lahko robove krila ali njegov pas krasijo veliki, opazni gumbi.

D. S.

Foto: Pinterest, Buro247.rs, Entrepreneur, Kaytur, BrightonTheDay, Glamour

Style. Več novic

New Report

Close