Naučite se nanesti rdečilo za lica, ustvariti videz zadimljenih vek ter ustvariti povsem naraven videz ličenja…

To so najbolj učinkoviti in obenem tudi najbolj enostavni make-up tutoriali, ki bodo v pomoč vsaki ženski, ki se želi lepo (in hitro) naličiti. Ne preseneča, da so lepotni tutoriali že več let nadvse priljubljeni pri ženskah, saj se z njihovo pomočjo lahko veliko naučijo.

V svetu t.i. beauty vlogerjev obstajajo mojstri ličenja, ki objavljajo svoje nasvete in trike ličenja, svet videa na YouTubeu pa si z njimi delijo tudi profesionalni vizažisti, kot je Lisa Eldridge, ki ima svoj YouTube kanal in na njem objavlja koristne nasvete, ki jih ni težko posnemati. Oglejmo si nekaj najboljših beauty tutorialov.

1. Klasičen smokey eye videz

Videz zadimljenih vek je eden najbolj priljubljenih. Čeprav je na videz zapleten, ga lahko s pomočjo pravega orodja in znanja ustvarimo tudi same doma. Lisa Eldridge v manj kot 10 minutah na nadvse preprost način prikaže, kako z minimalno količino izdelkov doseči želen videz ‘smokey eye’, ki velja za najbolj seksi in dramatičen videz ličenja oči za posebne priložnosti.

2. Različne tehnike nanašanja rdečila za lica

Rdečilo ali pač bronzer (po želji) je izdelek, ki da takojšen videz svežine in zdravja. A vseeno ga ni tako preprosto nanesti, kot se sliši. Pri problematični koži z aknami, ogrci ali nepravilnostmi rdečilo ali bronzer le še poudarita napake. Wayne Goss v svojem video tutorialu demonstrira kar 5 načinov nanašanja rdečila za lica, lahko se odločite za svojega najljubšega.

3. Naraven videz kot brez ličil

Tudi ženske, ki ličenja niti ne marajo preveč, hitro osvoji ‘no make-up make-up’ oziroma, če prevedemo, videz, kot bi sploh ne bili naličeni, čeprav seveda smo. A videz je tako naraven, da so ličila zgolj v pomoč pri prikrivanju nepravilnosti na koži, sam make-up pa obraza ne spremeni. Za ljubiteljice naravne lepote je tukaj video tutorial Allane Davison, ki na prikupen način pokaže, kako bi moral biti videti gol oziroma ‘nude’ videz. Brez odvečnih slojev ličil in z minimalno uporabo čopičev.

4. Povečane rdeče ustnice

Zopet Lisa Eldridge, ki pokaže, kako obrobiti ustnice in jih pri tem vizualno povečati, toda ne na način, da bi bile videti kot napihljive lutke ali Kylie Jenner. Če želite bolj naraven videz, ne smete pretiravati z obrobo, vse ostalo pa si oglejte v videu.

5. Highlighting & contouring

Za konec prispevka se vrnimo k osnovam ustvarjanja volumna na obrazu, ki je najbolj pomemben dejavnik, ko želimo skriti biološka leta in ohraniti videz mlaodsti. Gre za igro svetlobe in sence, ki je bolj znana pod tujko highlighting (osvetljevanje) ali pa contouring (gre dobesedno za risanje potez oziroma ustvarjanje ličnic celo tam, kjer jih ni, zoževanje ali krajšanje brade in čela, prikrivanje preširoke nosne konice ali kako drugo vrsto ustvarjanja simetrije na obrazu). Simona Antonović v svojem tutorialu pokaže, kako pravilno osenčite obraz in ste videti še vedno naravno, ter nikakor preveč našminkano.

 

Foto: YouTube, Seaofshoes

New Report

Close