5 najboljših lepotnih tutorialov z YouTuba

Dragica Sušnik, 20. december 2017.

Kako pravilno nanesti rdečilo na lica, doseči naraven videz ličenja, ustvariti zadimljene oči? V pomoč bodo video tutoriali!

Lepotni oziroma beauty video tutoriali so že nekaj let nadvse priljubljeni med ženskami, saj so pravi vodiči, ki svetujejo, kako maksimalno izkoristimo učinek posameznega lepotnega izdelka in ga pravilno nanesemo, da poudarimo najlepše, kar je na nas.

Pred vami so najbolj učinkoviti, obenem pa tudi najbolj enostavni make-up tutoriali, ki vam bodo pomagali osvojiti optimalno tehniko ličenja. Na spletu seveda najdemo marsikaj, vlogerjev na YouTubeu in na drugih družbenih omrežjih, kot je Snapchat, je veliko, in vsak kaj objavlja. Nekateri video zapisi niso najboljše kakovosti, spet drugi pa blestijo in si jih ogledajo milijoni obiskovalcev.

V svetu beauty vloggerjev obstajajo prave mojstrice ličenja, večinoma samoukinje, katerih tutoriali bodo tudi vam v pomoč pri ličenju. Seveda pa video zapise objavljajo tudi profesionalni umetniki ličenja in vizažisti, kot je Lisa Eldridge, ki ima svoj YouTube kanal, na katerem objavlja koristne lepotne nasvete, ki jim ni težko slediti ter jih posnemati.

1. Klasičen videz zadimljenih vek (smokey eye look)

Smokey eyes oziroma videz zadimljenih vek je eden najbolj priljubljenih v svetu ličenja. Čudovito je videti ob slavnostnih priložnostih, kot so denimo decembrska praznovanja, skorajda obvezen pa je ob vstopu v novo leto ali na gala večerih ter porokah. Toda vse prevečkrat se zgodi, da je rezultat, ko oči ličimo same in želimo ustvariti ‘smokey eyes’ videz, na koncu še najbolj podoben pogledu na utrujeno pando. Zato vam v svojem video tutorialu Lisa Eldridge svetuje, kako se izognete tej napaki in v zgolj 10 minutah z minimalno količino lepotnih izdelkov dosežete fantastične rezultate pri tej tehniki ličenja.

2. Različne tehnike nanašanja rdečila za lica

Rdečilo za lica je izdelek, ki pomaga, da smo videti sveže in bolj zdravo tudi takrat, ko smo utrujene in neprespane. Nanašanje rdečila na lica pa ni tako enostavno, kot se sliši. Prav hitro se lahko zgodi, da nanesemo rdečila preveč ali na neprava mesta in dosežemo grotesken, namesto naraven videz. Nepravilno nanešeno rdečilo tudi le še poudari nepravilnosti na koži. Wayne Goss v svojem video tutorialu demonstrira kar 5 različnih tehnik nanosa rdečila za lica, odločite se za tistega, ki vam je najbolj všeč in se najboljše poda vaši obliki obraza.

3. Naraven videz, kot da nismo naličene (no-makeup look)

Allana Davison na simpatičen način prikazuje, kako naj bi zares bil videti ‘no make-up’ videz, kot da sploh niste naličene. Brez odvečnega slojenja lepotnih izdelkov: pred vami je enostaven in hiter način apliciranja ličil, z minimalno uporabo orodja, kot so čopiči.

4. Povečanje ustnic s pomočjo rdečila in svinčnika za obrobo

Lisa Eldridge prikazuje, kako občrtati ustnice in jih povečati tako, da so še vedno videti naravno in privlačno, ne pa umetno v slogu Kylie Jenner. Uporabite njene trike in zlahka boste dosegle videz naravno polnih ustnic.

5. Highlighting & contouring

Za konec se vrnimo še k osnovam: k umetnosti, kako ustvarimo volumen na obrazu, videz popolno izrisanega obraza, tudi če so naše poteze daleč od popolnosti. Skrivnost je v igri svetlobe in sence, ki jo poznamo kot osvetljevanje in ustvarjanje obrisov oziroma kontur, s tujko highlighting & contouring. Simona Antonović v svojem video tutorialu razloži, kako pravilno osenčite obraz oziroma posamezne dele osvetlite, tako da niste videti preveč našminkane in izpostavite svojo naravno lepoto.

 

Foto: YouTube, Pinterest, Elle

New Report

Close