5 najboljših šoping naslovov v evropskih prestolnicah

19. avgust 2019

5 najboljših šoping naslovov v evropskih prestolnicah

19. avgust 2019

Ne, to niso Chanel, Dior ali Versace …

V evropske prestolnice, kot so Pariz, London, Milano, Kopenhagen ali Berlin, se vedno radi vračamo. Eden izmed razlogov je tudi dober šoping.

Čeprav se še nismo čisto opomogli od zaprtja legendarne pariške trgovine Colette leta 2017, je čas, da nanjo pozabimo ter se osredotočimo na nove nakupovalne lokacije.

V uredništvu smo našli pet concept store naslovov v najbolj priljubljenih evropskih mestih.

Voo Store, Berlin

V samem središču berlinskega Kreuzberga boste naleteli na ta chic prostor, ki se osredotoča na iskanje modernega dizajna, vizuelne kulture in prihodnosti prestižne prodaje. Modne znamke, ki jih lahko najdete, so Issey Miyake, Maison Margiela, Prada, Jacquemus, Jill Sander in mnoge druge.

Dover Street Market, London

Zgodba, ki jo je Rei Kawakubo skupaj s soprogom Adrianom Joffejem začela pisati leta 2004 v Londonu, se je razširila na Ginzo, New York, peking, Singapur in Los Angeles. Znamke, ki jih zastopa, so Gucci, Rick Owens, Vetemens, Balenciaga, Celine in seveda Comme des Garcons skupaj s sestrskimi znamkami.

The Broken Arm, Pariz

Trgovina Broke Arm v pariškem Le Maraisu narekuje trende. Trennutna ponudba vključuje modne hiše Maison Margiela, Isaac Reina, Prada, Kiko Kostadinov, Jacquemus in še cel kup drugih zvenečih imen.

10 Corso Como, Milano

Kompleks na istoimenskem milanskem naslovu, je sestavljen iz concept stora, restavracije, galerije ter mini hotela s tremi sobami. Tu boste, med drugim, lahko kupili nakit z Margielinim podpisom, dizajnerske kose legendarnega Etorreja Sottsassa in najbolj zaželene izdelke v svetu parfumov. Če vas pot namesto v Milano, zanese v Šanghaj, Seoul ali New York, lahko ta concept store poiščete tudi tam.

Storm, Kopenhagen

Z mednarodnim slovesom enega izmed vodečih lifestyle in modnega središča v Evropi, Storm deluje kot konceptualna platforma, kjer se srečujejo komercialni in umetniški kosi. Predstavljajo jih znamke Off-White, Kitsune, Un Femme, Y-3, Thom Browne in Haider Ackermenn. Poleg oblačil je Storm dobro založen z lepotnimi izdelki, glasbo, časopisi in knjigami.

Foto: Pinterest

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close